Huishoudhulp Cindy maakte de overstap naar Gezinszorg

Cindy Maes werkte al 16 jaar als huishoudhulp met Dienstencheques. Onlangs maakte ze de overstap naar huishoudhulp bij Partena en OZ Gezinszorg. En daar heeft ze nog geen seconde spijt van. “Het respect en de warmte die ik krijg van mijn klanten doet echt deugd.” 
Huishoudhulp Cindy maakte de overstap naar Gezinszorg

Een hart voor ouderen

Het was met een dubbel gevoel dat Cindy onlangs de overstap maakte. “Ik deed mijn werk graag, maar ik voelde ook dat mijn hart bij ouderen lag. Ik had als huishoudhulp al 2 oudere klanten en daar haalde ik heel veel voldoening uit.” Al had ze best wat hartpijn om afscheid te nemen van haar jarenlange klanten, ze voelde dat het de juiste beslissing was.

Cindy vond het ook heel fijn dat ze 2 van haar oudere klanten kon meenemen. “Naast die bestaande klanten kwamen er nieuwe bij. Ik kreeg van mijn verantwoordelijke een overzicht van wie ze waren, hoe oud ze zijn en wat hun situatie was op vlak van zorgbehoevendheid. Zo was ik op voorhand al wat op de hoogte.”

Luisterend oor

Qua taken veranderde er weinig, het enige verschil is dat Cindy nu enkel nog bij ouderen en zorgbehoevenden als huishoudhulp werkt. Dat kan mentaal soms pittig zijn.

 “Soms hoor ik wel erge verhalen bij mijn klanten, over de oorlog bijvoorbeeld. Mijn 2 oudste klanten zijn op korte tijd ook zorgbehoevend geworden, dat was voor mij wel zwaar. En ik voel dat het nu nog belangrijker is dat ik er ben voor hen, al is het maar om een luisterend oor te bieden. Liesbet, mijn verantwoordelijke, belt mij wel regelmatig om eens te horen hoe het gaat. Het is goed dat ik af en toe eens kan ventileren.”

"Ik krijg heel veel respect en warmte van mijn klanten. Ze zeggen letterlijk dat ze zo blij zijn met mijn hulp. Dat doet deugd."
Cindy Maes, huishoudhulp bij Partena en OZ Gezinszorg

Maar de moeilijke verhalen hebben ook een mooie kant. “Ik krijg heel veel respect en warmte van mijn klanten. Ze zeggen letterlijk dat ze zo blij zijn met mijn hulp. Dat doet deugd. Een van mijn nieuwe klanten zei onlangs nog dat ze me nu al niet meer kan missen, terwijl ik er nog maar een maand ga. (Lacht). Zoveel respect krijgen, dat doet mij wel iets.”

Lees ook

04 mei 2021

41 % van de 75-plussers nemen meer dan 5 geneesmiddelen per dag

Uit een studie van de Onafhankelijke Ziekenfondsen blijkt dat maar liefst 4 op de 10 75-plussers minstens 5 (terugbetaalde) geneesmiddelen langdurig gebruiken. De cijfers tonen ook aan dat meerdere artsen en apothekers betrokken zijn bij het voorschrijven en verstrekken van medicatie aan eenzelfde patiënt. 

Annick is verzorgende bij Theresia (88). "Ze is een vertrouwenspersoon."

Theresia (88) is zorgebehoevend, haar dochter Anne-Marie (63) is haar mantelzorger. Maar toen de man van Theresia in het ziekenhuis belandde, stelden de hulpverleners een ultimatum: hij mocht pas naar huis als er hulp in huis kwam, om zo ook dochter Anne-Marie te ontlasten. Die hulp kwam er via Partena en OZ. De dienst Thuiszorg stuurde Annick naar Theresia en ze hadden meteen een goede klik.