Het verhaal van Hubert

Hubert is altijd een actief man geweest. In zijn geboortestreek Deinze startte hij op zijn 14de met werken en draaide hij als zelfstandige dubbele shiften. 
Het verhaal van Hubert

Paracommando

"Sommige mensen zeggen dat ik altijd lach. Dat is natuurlijk niet waar. Het is in mijn leven ook niet allemaal rozengeur en maneschijn geweest. Maar van hard werken ga je ook niet dood."

 

Tussen al het werken door ging Hubert ook nog zwemmen, fietsen, voetballen en was hij lid van de paracommando’s: "Ik heb altijd gesport, maar was nooit echt goed genoeg om tot de top te behoren."

Vandaag zwemt hij op zijn 79ste nog altijd regelmatig in de natuurlijke plas in zijn buurt: "Je moet altijd trachten om in beweging te blijven. Op sommige dagen gaat dat uiteraard beter dan op andere."

Grenzen en hulpstukken

"Als je jong bent, gaat alles vanzelf," zegt Hubert. Ouder worden betekent voor hem dan ook vooral nieuwe grenzen leren aanvaarden: "Ik zou nog wel willen gaan zwemmen in ijskoud water, maar dat lukt niet meer. Eens je het koud krijgt, kun je je niet meer opwarmen."

"Wat wel helpt om je op je oude dag nog jong te voelen, zijn een bril, een tandprothese, een hoorapparaat … Maar al die hulpstukken samen, da’s uiteraard een duur grapje." Iets waarvan Hubert goed beseft dat het niet voor iedereen is weggelegd.

"Gelukkig heb ik ook mijn vrouw. Zij houdt mij jong. En ze regelt ook nog alle terugbetalingen met Partena Ziekenfonds."
 

Wat verwacht jij van Partena Ziekenfonds?

Iedereen verwacht iets anders van het leven, iedereen verwacht iets anders van zijn ziekenfonds. Heb jij al stilgestaan bij de keuze van je ziekenfonds? Kiezen voor een ziekenfonds dat past bij jouw leven, kan voor jou een groot verschil maken. Download onze gratis infogids en ontdek hoe je een ziekenfonds kiest dat bij je past. 

Wil je graag persoonlijk advies over onze terugbetalingen en diensten? Plan dan nu je afspraak met één van onze klantenadviseurs op kantoor of via videogesprek. Maak een afspraak via onze afsprakenmodule. 

Ebook kies je ziekenfonds

Wat verwacht jij van je ziekenfonds? En hoe kies je het ziekenfonds dat het beste bij je past? Download het gratis ebook.

Maak een afspraak

Heb je een vraag of zoek je persoonlijk advies? Maak een afspraak met een klantenadviseur voor een gesprek op kantoor of via video. 

Lees ook

De beste zorg bij dementie

Ken jij iemand met dementie of ben je mantelzorger? Onze Dienst Maatschappelijk Werk kan heel wat voor je doen. Wij volgen ergotherapeute Katja de Cordt terwijl ze een zorgplan maakt voor Jossé en Maurice.

Waarom kiezen voor Partena en OZ Gezinshulp?

Ben je niet goed te been, lukt het huishouden niet meer goed of heb je extra verzorging nodig? Dan is Partena en OZ Gezinszorg er om bij te springen. Onze verzorgenden komen wekelijks of meermaals per week aan huis om te helpen in het huishouden, boodschappen te doen of om te helpen bij de verzorging. Maar wat is nu de meerwaarde van thuiszorg? Om een antwoord te vinden op die vraag, spraken wij met twee van onze klanten én hun verzorgenden. 

Tips om mobiliteit bij ouderen te stimuleren

Een verminderde mobiliteit heeft impact op zowel de lichamelijke als geestelijke gezondheid, zeker bij ouderen. Het stimuleren of verbeteren van de mobiliteit heeft dan ook meer dan 1 voordeel. 
We verzamelden 4 tips om je mobiliteit te verbeteren.