Het verhaal van Hubert

Hubert is altijd een actief man geweest. In zijn geboortestreek Deinze startte hij op zijn 14de met werken en draaide hij als zelfstandige dubbele shiften. 
Het verhaal van Hubert

Paracommando

"Sommige mensen zeggen dat ik altijd lach. Dat is natuurlijk niet waar. Het is in mijn leven ook niet allemaal rozengeur en maneschijn geweest. Maar van hard werken ga je ook niet dood."

 

Tussen al het werken door ging Hubert ook nog zwemmen, fietsen, voetballen en was hij lid van de paracommando’s: "Ik heb altijd gesport, maar was nooit echt goed genoeg om tot de top te behoren."

Vandaag zwemt hij op zijn 79ste nog altijd regelmatig in de natuurlijke plas in zijn buurt: "Je moet altijd trachten om in beweging te blijven. Op sommige dagen gaat dat uiteraard beter dan op andere."

Grenzen en hulpstukken

"Als je jong bent, gaat alles vanzelf," zegt Hubert. Ouder worden betekent voor hem dan ook vooral nieuwe grenzen leren aanvaarden: "Ik zou nog wel willen gaan zwemmen in ijskoud water, maar dat lukt niet meer. Eens je het koud krijgt, kun je je niet meer opwarmen."

"Wat wel helpt om je op je oude dag nog jong te voelen, zijn een bril, een tandprothese, een hoorapparaat … Maar al die hulpstukken samen, da’s uiteraard een duur grapje." Iets waarvan Hubert goed beseft dat het niet voor iedereen is weggelegd.

"Gelukkig heb ik ook mijn vrouw. Zij houdt mij jong. En ze regelt ook nog alle terugbetalingen met Partena Ziekenfonds."
 

Wat verwacht jij van Partena Ziekenfonds?

Iedereen verwacht iets anders van het leven, iedereen verwacht iets anders van zijn ziekenfonds. Heb jij al stilgestaan bij de keuze van je ziekenfonds? Kiezen voor een ziekenfonds dat past bij jouw leven, kan voor jou een groot verschil maken. Download onze gratis infogids en ontdek hoe je een ziekenfonds kiest dat bij je past. 

Wil je graag persoonlijk advies over onze terugbetalingen en diensten? Plan dan nu je afspraak met één van onze klantenadviseurs op kantoor of via videogesprek. Maak een afspraak via onze afsprakenmodule. 

Ebook kies je ziekenfonds

Wat verwacht jij van je ziekenfonds? En hoe kies je het ziekenfonds dat het beste bij je past? Download het gratis ebook.

Maak een afspraak

Heb je een vraag of zoek je persoonlijk advies? Maak een afspraak met een klantenadviseur voor een gesprek op kantoor of via video. 

Lees ook

16 juli 2020

Orgaandonor worden in enkele kliks

Je moet niet langer naar het gemeentehuis om je te laten registreren als orgaandonor na overlijden. Sinds 1 juli 2020 kan je dit online in orde brengen via de site www.mijngezondheid.be of via jouw huisarts. Je kan ook beslissen wat er gebeurt met ander lichaamsmateriaal zoals bot of bloedvaten.

Quarantaine en valpreventie

De maatregelen die werden genomen om kwetsbare personen zoveel mogelijk te beschermen tegen het coronavirus zorgen voor minder sociale contacten en een beperking in activiteiten. Zo gaat de wekelijkse afspraak met de kinesist niet meer door, wordt er voor de oudere naar de winkel gegaan, kappersafspraken worden afgezegd, … Kortweg blijven ze nog meer in hun ‘kot’ dan de jongere generatie. Doordat ze minder bewegen is er ook een hoger risico om te vallen.