Het verhaal van Hubert

Hubert is altijd een actief man geweest. In zijn geboortestreek Deinze startte hij op zijn 14de met werken en draaide hij als zelfstandige dubbele shiften. 
Het verhaal van Hubert

Paracommando

"Sommige mensen zeggen dat ik altijd lach. Dat is natuurlijk niet waar. Het is in mijn leven ook niet allemaal rozengeur en maneschijn geweest. Maar van hard werken ga je ook niet dood."

 

Tussen al het werken door ging Hubert ook nog zwemmen, fietsen, voetballen en was hij lid van de paracommando’s: "Ik heb altijd gesport, maar was nooit echt goed genoeg om tot de top te behoren."

Vandaag zwemt hij op zijn 79ste nog altijd regelmatig in de natuurlijke plas in zijn buurt: "Je moet altijd trachten om in beweging te blijven. Op sommige dagen gaat dat uiteraard beter dan op andere."

Grenzen en hulpstukken

"Als je jong bent, gaat alles vanzelf," zegt Hubert. Ouder worden betekent voor hem dan ook vooral nieuwe grenzen leren aanvaarden: "Ik zou nog wel willen gaan zwemmen in ijskoud water, maar dat lukt niet meer. Eens je het koud krijgt, kun je je niet meer opwarmen."

"Wat wel helpt om je op je oude dag nog jong te voelen, zijn een bril, een tandprothese, een hoorapparaat … Maar al die hulpstukken samen, da’s uiteraard een duur grapje." Iets waarvan Hubert goed beseft dat het niet voor iedereen is weggelegd.

"Gelukkig heb ik ook mijn vrouw. Zij houdt mij jong. En ze regelt ook nog alle terugbetalingen met Partena Ziekenfonds."
 

Wat verwacht jij van Partena Ziekenfonds?

Iedereen verwacht iets anders van het leven, iedereen verwacht iets anders van zijn ziekenfonds. Heb jij al stilgestaan bij de keuze van je ziekenfonds? Kiezen voor een ziekenfonds dat past bij jouw leven, kan voor jou een groot verschil maken. Download onze gratis infogids en ontdek hoe je een ziekenfonds kiest dat bij je past. 

Wil je graag persoonlijk advies over onze terugbetalingen en diensten? Plan dan nu je afspraak met één van onze klantenadviseurs op kantoor of via videogesprek. Maak een afspraak via onze afsprakenmodule. 

Ebook kies je ziekenfonds

Wat verwacht jij van je ziekenfonds? En hoe kies je het ziekenfonds dat het beste bij je past? Download het gratis ebook.

Maak een afspraak

Heb je een vraag of zoek je persoonlijk advies? Maak een afspraak met een klantenadviseur voor een gesprek op kantoor of via video. 

Lees ook

04 mei 2021

41 % van de 75-plussers nemen meer dan 5 geneesmiddelen per dag

Uit een studie van de Onafhankelijke Ziekenfondsen blijkt dat maar liefst 4 op de 10 75-plussers minstens 5 (terugbetaalde) geneesmiddelen langdurig gebruiken. De cijfers tonen ook aan dat meerdere artsen en apothekers betrokken zijn bij het voorschrijven en verstrekken van medicatie aan eenzelfde patiënt. 

Annick is verzorgende bij Theresia (88). "Ze is een vertrouwenspersoon."

Theresia (88) is zorgebehoevend, haar dochter Anne-Marie (63) is haar mantelzorger. Maar toen de man van Theresia in het ziekenhuis belandde, stelden de hulpverleners een ultimatum: hij mocht pas naar huis als er hulp in huis kwam, om zo ook dochter Anne-Marie te ontlasten. Die hulp kwam er via Partena en OZ. De dienst Thuiszorg stuurde Annick naar Theresia en ze hadden meteen een goede klik.