Het verhaal van Hanne

Opgroeien met autisme was geen pretje voor Hanne. ‘Nog altijd geven mensen mij het gevoel dat ik een buitenbeentje ben. Ik voel me vaak klein en onbegrepen, en niet passen in deze wereld.'
 
Het verhaal van Hanne

Juiste begeleiding

Hanne werd op school door sommige kinderen gepest. Het zorgde ervoor dat ze zich nog meer in haar eigen wereld terugtrok. Met de juiste volgehouden steun en begeleiding raakte ze daar weer uit. En dankzij het dansen: "Dansen is mijn passie. Als ik dans, lijken alle lasten op mijn schouders plots van mij af te vallen. Maar ik moet me voor de les wel altijd opladen om mij in de groep te kunnen smijten."

Professionele begeleiding krijgt Hanne dan weer van een psychologe en haar begeleidster, Gudrun: "Met de psychologe heb ik om de 2 à 3 maand gesprekjes. Gudrun begeleidt mij vooral tijdens mijn werk als vrijwilligster in de kinderopvang."

Vrijwilligerswerk

Door dat vrijwilligerswerk leert Hanne ook heel veel over zichzelf: "Want er zijn ook kinderen met autisme. Dat is herkenbaar. Maar toch ook allemaal anders. Dat maakt het zo boeiend. Elk kind heeft een ander verhaal. Zo besef je pas hoe groot autisme eigenlijk is."

Hanne voelt ook hoe belangrijk het is om steun te hebben van de mensen rondom haar: "Zoals

mama en papa, die al 22 jaar knokken voor mij. Zij hebben figuurlijk hun leven voor mij opgegeven. Daar ben ik hen heel dankbaar voor."

Op eigen benen

Toch droomt Hanne ervan ooit niet meer als vrijwilliger beschouwd te worden. En op eigen benen te kunnen staan: "Hoe ouder ik word, hoe moeilijker ik het heb om mijn autisme te aanvaarden. Ik weet van mezelf dat ik geen diploma kan halen. Daarvoor is de druk te groot. Het zou wel fijn zijn om daarin gewoon net als alle anderen te zijn."

Wat verwacht jij van Partena Ziekenfonds?

Iedereen verwacht iets anders van het leven, iedereen verwacht iets anders van zijn ziekenfonds. Heb jij al stilgestaan bij de keuze van je ziekenfonds? Kiezen voor een ziekenfonds dat past bij jouw leven, kan voor jou een groot verschil maken. Download onze gratis infogids en ontdek hoe je een ziekenfonds kiest dat bij je past. 

Wil je graag persoonlijk advies over onze terugbetalingen en diensten? Plan dan nu je afspraak met één van onze klantenadviseurs op kantoor of via videogesprek. Maak een afspraak via onze afsprakenmodule. 

Ebook kies je ziekenfonds

Wat verwacht jij van je ziekenfonds? En hoe kies je het ziekenfonds dat het beste bij je past? Download het gratis ebook.

Maak een afspraak

Heb je een vraag of zoek je persoonlijk advies? Maak een afspraak met een klantenadviseur voor een gesprek op kantoor of via video. 

Lees ook

Dag van de geleidehond: hoe kan jij helpen?

Een tijdje geleden ging een filmpje viraal op sociale media waarin werd uitgelegd dat je een geleidehond zonder baasje niet mag aaien maar moet volgen omdat de kans groot is dat het baasje hulp nodig heeft en de hond je naar hem of haar zal brengen. Ter ere van de dag van de geleidehond, hebben we samen met geleidenhond.be een lijstje gemaakt met tips waarmee je het leven van een geleidehondgebruiker en zijn hond gemakkelijker kan maken.

Jouw dossier bespreken vanuit je zetel thuis: de videocall

De lockdown, de quarantaine en alle gevolgen die de komst van COVID-19 met zich meebracht, heeft ons gedwongen om bepaalde zaken vanuit een andere invalshoek te bekijken. of het heeft gezorgd voor versnelling in projecten die in de pijplijn zaten. En ja, ook vaak met een positieve uitkomst. Een uitstekend voorbeeld daarvan is de komst van de videocall als extra service naar onze klanten toe.