Het verhaal van Hanne

Opgroeien met autisme was geen pretje voor Hanne. ‘Nog altijd geven mensen mij het gevoel dat ik een buitenbeentje ben. Ik voel me vaak klein en onbegrepen, en niet passen in deze wereld.'
 
Het verhaal van Hanne

Juiste begeleiding

Hanne werd op school door sommige kinderen gepest. Het zorgde ervoor dat ze zich nog meer in haar eigen wereld terugtrok. Met de juiste volgehouden steun en begeleiding raakte ze daar weer uit. En dankzij het dansen: "Dansen is mijn passie. Als ik dans, lijken alle lasten op mijn schouders plots van mij af te vallen. Maar ik moet me voor de les wel altijd opladen om mij in de groep te kunnen smijten."

Professionele begeleiding krijgt Hanne dan weer van een psychologe en haar begeleidster, Gudrun: "Met de psychologe heb ik om de 2 à 3 maand gesprekjes. Gudrun begeleidt mij vooral tijdens mijn werk als vrijwilligster in de kinderopvang."

Vrijwilligerswerk

Door dat vrijwilligerswerk leert Hanne ook heel veel over zichzelf: "Want er zijn ook kinderen met autisme. Dat is herkenbaar. Maar toch ook allemaal anders. Dat maakt het zo boeiend. Elk kind heeft een ander verhaal. Zo besef je pas hoe groot autisme eigenlijk is."

Hanne voelt ook hoe belangrijk het is om steun te hebben van de mensen rondom haar: "Zoals

mama en papa, die al 22 jaar knokken voor mij. Zij hebben figuurlijk hun leven voor mij opgegeven. Daar ben ik hen heel dankbaar voor."

Op eigen benen

Toch droomt Hanne ervan ooit niet meer als vrijwilliger beschouwd te worden. En op eigen benen te kunnen staan: "Hoe ouder ik word, hoe moeilijker ik het heb om mijn autisme te aanvaarden. Ik weet van mezelf dat ik geen diploma kan halen. Daarvoor is de druk te groot. Het zou wel fijn zijn om daarin gewoon net als alle anderen te zijn."

Wat verwacht jij van Partena Ziekenfonds?

Iedereen verwacht iets anders van het leven, iedereen verwacht iets anders van zijn ziekenfonds. Heb jij al stilgestaan bij de keuze van je ziekenfonds? Kiezen voor een ziekenfonds dat past bij jouw leven, kan voor jou een groot verschil maken. Download onze gratis infogids en ontdek hoe je een ziekenfonds kiest dat bij je past. 

Wil je graag persoonlijk advies over onze terugbetalingen en diensten? Plan dan nu je afspraak met één van onze klantenadviseurs op kantoor of via videogesprek. Maak een afspraak via onze afsprakenmodule. 

Ebook kies je ziekenfonds

Wat verwacht jij van je ziekenfonds? En hoe kies je het ziekenfonds dat het beste bij je past? Download het gratis ebook.

Maak een afspraak

Heb je een vraag of zoek je persoonlijk advies? Maak een afspraak met een klantenadviseur voor een gesprek op kantoor of via video. 

Lees ook

Jouw dossier bespreken vanuit je zetel thuis: de videocall

De lockdown, de quarantaine en alle gevolgen die de komst van COVID-19 met zich meebracht, heeft ons gedwongen om bepaalde zaken vanuit een andere invalshoek te bekijken. of het heeft gezorgd voor versnelling in projecten die in de pijplijn zaten. En ja, ook vaak met een positieve uitkomst. Een uitstekend voorbeeld daarvan is de komst van de videocall als extra service naar onze klanten toe.

Zij geeft orders en ik voer uit. Maar is het al anders geweest?

Op 23 juni 2020 is het weer zover: de Dag van de mantelzorg! Een prachtig initiatief dat alle mantelzorgers een hart onder de riem steekt. Want mantelzorgers zorgen dag in dag uit voor een persoon die hen nauw aan het hart ligt. Maar zorgen ze ook voldoende voor zichzelf? Wie lieten Roland Geldhof (82 jaar) aan het woord. Deze enthousiaste Oostendenaar staat dag en nacht klaar voor zijn vrouw Jeanine (79 jaar). “We nemen de dag zoals hij komt. Is het mooi weer buiten? Dan gaan we samen op pad of zoeken de tuin op.”

Het verhaal van Jeroen

Een landrot zal Jeroen nooit worden. Zeker niet sinds hij 3 jaar geleden met zijn brommer tegen een stilstaande bestelwagen smakte: "Mijn rechterbeen was verbrijzeld. Het heeft zes operaties gekost om alles weer min of meer te reconstrueren."