Het verhaal van Ghislaine

2 partners overleefde Ghislaine. Haar eerste echtgenoot stierf aan een hersentumor. De tweede aan longkanker. ‘Daardoor ben ik mij er elke dag heel erg van bewust dat het morgen plots helemaal anders kan zijn.’
Het verhaal van Ghislaine

Actief gezond blijven

Gezien haar leeftijd – zoals de dokters allemaal zeggen – mag Ghislaine niet klagen. Ze spreekt nog regelmatig af met vriendinnen om de Antwerpse culturele scene op stelten te zetten. Ze doet aan yoga. En ze is na 50 jaar nog altijd aan het werk: "Ik heb zelfs onlangs nog een bediende aangenomen." Zo wil Ghislaine nog wel een paar jaar verder doen. "Want actief blijven is volgens mij de enige manier om gezond ouder te worden."

            

 

Extra goed verzekerd

Toch was 70 worden best confronterend voor Ghislaine: "Die 7… dat leek ineens iets voor oude mensen. Dus heb ik maar meteen beslist vanaf nu niet meer te verjaren." Ghislaine besloot meteen ook om haar ziekteverzekering aan te vullen met de verzekering medische kosten Medicalia: "Ik laat al eens vaker een preventief onderzoek uitvoeren: bij de oogarts, de cardioloog, de huidarts … Dus een trapje hoger nemen in de ziekteverzekering mocht best."

Goed voor nog eens 20 jaar

Verder probeert Ghislaine gewoon niet teveel stil te staan bij het ouder worden. "Ik geniet van elke dag, ik geniet van mijn leven. Samen met mijn vrienden, kinderen en kleinkinderen. Laat het zo nog maar een twintigtal jaar verder gaan."

Wat verwacht jij van Partena Ziekenfonds?

Iedereen verwacht iets anders van het leven, iedereen verwacht iets anders van zijn ziekenfonds. Heb jij al stilgestaan bij de keuze van je ziekenfonds? Kiezen voor een ziekenfonds dat past bij jouw leven, kan voor jou een groot verschil maken. Download onze gratis infogids en ontdek hoe je een ziekenfonds kiest dat bij je past. 

Wil je graag persoonlijk advies over onze terugbetalingen en diensten? Plan dan nu je afspraak met één van onze klantenadviseurs op kantoor of via videogesprek. Maak een afspraak via onze afsprakenmodule. 

Ebook kies je ziekenfonds

Wat verwacht jij van je ziekenfonds? En hoe kies je het ziekenfonds dat het beste bij je past? Download het gratis ebook.

Maak een afspraak

Heb je een vraag of zoek je persoonlijk advies? Maak een afspraak met een klantenadviseur voor een gesprek op kantoor of via video. 

Lees ook

16 juli 2020

Orgaandonor worden in enkele kliks

Je moet niet langer naar het gemeentehuis om je te laten registreren als orgaandonor na overlijden. Sinds 1 juli 2020 kan je dit online in orde brengen via de site www.mijngezondheid.be of via jouw huisarts. Je kan ook beslissen wat er gebeurt met ander lichaamsmateriaal zoals bot of bloedvaten.

Quarantaine en valpreventie

De maatregelen die werden genomen om kwetsbare personen zoveel mogelijk te beschermen tegen het coronavirus zorgen voor minder sociale contacten en een beperking in activiteiten. Zo gaat de wekelijkse afspraak met de kinesist niet meer door, wordt er voor de oudere naar de winkel gegaan, kappersafspraken worden afgezegd, … Kortweg blijven ze nog meer in hun ‘kot’ dan de jongere generatie. Doordat ze minder bewegen is er ook een hoger risico om te vallen.