Het verhaal van Ghislaine

2 partners overleefde Ghislaine. Haar eerste echtgenoot stierf aan een hersentumor. De tweede aan longkanker. ‘Daardoor ben ik mij er elke dag heel erg van bewust dat het morgen plots helemaal anders kan zijn.’
Het verhaal van Ghislaine

Actief gezond blijven

Gezien haar leeftijd – zoals de dokters allemaal zeggen – mag Ghislaine niet klagen. Ze spreekt nog regelmatig af met vriendinnen om de Antwerpse culturele scene op stelten te zetten. Ze doet aan yoga. En ze is na 50 jaar nog altijd aan het werk: "Ik heb zelfs onlangs nog een bediende aangenomen." Zo wil Ghislaine nog wel een paar jaar verder doen. "Want actief blijven is volgens mij de enige manier om gezond ouder te worden."

            

 

Extra goed verzekerd

Toch was 70 worden best confronterend voor Ghislaine: "Die 7… dat leek ineens iets voor oude mensen. Dus heb ik maar meteen beslist vanaf nu niet meer te verjaren." Ghislaine besloot meteen ook om haar ziekteverzekering aan te vullen met de verzekering medische kosten Medicalia: "Ik laat al eens vaker een preventief onderzoek uitvoeren: bij de oogarts, de cardioloog, de huidarts … Dus een trapje hoger nemen in de ziekteverzekering mocht best."

Goed voor nog eens 20 jaar

Verder probeert Ghislaine gewoon niet teveel stil te staan bij het ouder worden. "Ik geniet van elke dag, ik geniet van mijn leven. Samen met mijn vrienden, kinderen en kleinkinderen. Laat het zo nog maar een twintigtal jaar verder gaan."

Wat verwacht jij van Partena Ziekenfonds?

Iedereen verwacht iets anders van het leven, iedereen verwacht iets anders van zijn ziekenfonds. Heb jij al stilgestaan bij de keuze van je ziekenfonds? Kiezen voor een ziekenfonds dat past bij jouw leven, kan voor jou een groot verschil maken. Download onze gratis infogids en ontdek hoe je een ziekenfonds kiest dat bij je past. 

Wil je graag persoonlijk advies over onze terugbetalingen en diensten? Plan dan nu je afspraak met één van onze klantenadviseurs op kantoor of via videogesprek. Maak een afspraak via onze afsprakenmodule. 

Ebook kies je ziekenfonds

Wat verwacht jij van je ziekenfonds? En hoe kies je het ziekenfonds dat het beste bij je past? Download het gratis ebook.

Maak een afspraak

Heb je een vraag of zoek je persoonlijk advies? Maak een afspraak met een klantenadviseur voor een gesprek op kantoor of via video. 

Lees ook

Waarom kiezen voor Partena en OZ Gezinshulp?

Ben je niet goed te been, lukt het huishouden niet meer goed of heb je extra verzorging nodig? Dan is Partena en OZ Gezinszorg er om bij te springen. Onze verzorgenden komen wekelijks of meermaals per week aan huis om te helpen in het huishouden, boodschappen te doen of om te helpen bij de verzorging. Maar wat is nu de meerwaarde van thuiszorg? Om een antwoord te vinden op die vraag, spraken wij met twee van onze klanten én hun verzorgenden. 

Tips om mobiliteit bij ouderen te stimuleren

Een verminderde mobiliteit heeft impact op zowel de lichamelijke als geestelijke gezondheid, zeker bij ouderen. Het stimuleren of verbeteren van de mobiliteit heeft dan ook meer dan 1 voordeel. 
We verzamelden 4 tips om je mobiliteit te verbeteren.
04 mei 2021

41% van de 75-plussers nemen meer dan 5 geneesmiddelen per dag

Uit een studie van de Onafhankelijke Ziekenfondsen blijkt dat maar liefst 4 op de 10 75-plussers minstens 5 (terugbetaalde) geneesmiddelen langdurig gebruiken. De cijfers tonen ook aan dat meerdere artsen en apothekers betrokken zijn bij het voorschrijven en verstrekken van medicatie aan eenzelfde patiënt.