Een personenalarm helpt voor een gerust gemoed

Wanneer een naaste het af en toe wat lastig heeft, dan is het moeilijk om je niet voortdurend zorgen over hem of haar te maken. Zeker nu de dagen weer korter en donkerder worden, ben je waarschijnlijk ongerust als je weet dat hij of zij alleen is. Een personenalarm kan dan uitkomst bieden voor jou én de zorgbehoevende. 
Een personenalarm helpt voor een gerust gemoed

Met een personenalarm houdt de zorgbehoevende zijn zelfstandigheid. En jij weet dat er in geval van nood altijd snel hulp geboden kan worden, zodat je de zorg een beetje los kan laten. 

Wat is een personenalarm? 

Een personenalarmsysteem voor senioren, ook wel PAS genoemd, is een klein apparaatje dat iemand bij zich draagt. In geval van nood, is het mogelijk om via het personenalarm (al dan niet automatisch) een contactpersoon of alarmcentrale te waarschuwen. 
 
Personenalarmen voor senioren zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Van een eenvoudige alarmknop die de zorgbehoevende om de nek draagt tot een GPS-zender of een meer geavanceerde alarm-armband die verbonden is aan een app.  Ben je niet helemaal zeker welk systeem het beste bij jou of bij je naaste past? Kies dan hier voor het systeem dat het best bij jouw situatie past.

Korting op personenalarmen voor senioren

Denk jij dat een PAS hulp kan bieden? Als lid van Partena Ziekenfonds ontvang je korting op verschillende alarmsystemen voor ouderen
 
Daarnaast kan je als mantelzorger ook rekenen op extra steun. Zo bieden we hulp in huis, opvang in een dagcentrum en geven we advies over woningaanpassingen. 

ebook dementie

 

Artikel tags:

Lees ook

De beste zorg bij dementie

Ken jij iemand met dementie of ben je mantelzorger? Onze Dienst Maatschappelijk Werk kan heel wat voor je doen. Wij volgen ergotherapeute Katja de Cordt terwijl ze een zorgplan maakt voor Jossé en Maurice.

Waarom kiezen voor Partena en OZ Gezinshulp?

Ben je niet goed te been, lukt het huishouden niet meer goed of heb je extra verzorging nodig? Dan is Partena en OZ Gezinszorg er om bij te springen. Onze verzorgenden komen wekelijks of meermaals per week aan huis om te helpen in het huishouden, boodschappen te doen of om te helpen bij de verzorging. Maar wat is nu de meerwaarde van thuiszorg? Om een antwoord te vinden op die vraag, spraken wij met twee van onze klanten én hun verzorgenden. 

Tips om mobiliteit bij ouderen te stimuleren

Een verminderde mobiliteit heeft impact op zowel de lichamelijke als geestelijke gezondheid, zeker bij ouderen. Het stimuleren of verbeteren van de mobiliteit heeft dan ook meer dan 1 voordeel. 
We verzamelden 4 tips om je mobiliteit te verbeteren.