Een personenalarm helpt voor een gerust gemoed

Wanneer een naaste het af en toe wat lastig heeft, dan is het moeilijk om je niet voortdurend zorgen over hem of haar te maken. Zeker nu de dagen weer korter en donkerder worden, ben je waarschijnlijk ongerust als je weet dat hij of zij alleen is. Een personenalarm kan dan uitkomst bieden voor jou én de zorgbehoevende. 
Een personenalarm helpt voor een gerust gemoed

Met een personenalarm houdt de zorgbehoevende behoudt zijn zelfstandigheid. En jij weet dat er in geval van nood altijd snel hulp geboden kan worden, zodat je de zorg een beetje los kan laten. 

Wat is een personenalarm? 

Een personenalarmsysteem voor senioren, ook wel PAS genoemd, is een klein apparaatje dat iemand bij zich draagt. In geval van nood, is het mogelijk om via het personenalarm (al dan niet automatisch) een contactpersoon of alarmcentrale te waarschuwen. 
 
Personenalarmen voor senioren zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Van een eenvoudige alarmknop die de zorgbehoevende om de nek draagt tot een GPS-zender of een meer geavanceerde alarm-armband die verbonden is aan een app.  Ben je niet helemaal zeker welk systeem het beste bij jou of bij je naaste past? Kies dan hier voor het systeem dat het best bij jouw situatie past.

De voordelen van een alarm-armband voor dementerende ouderen

Als alarmsysteem voor bijvoorbeeld dementerende ouderen is een alarm-armband, zoals die van Zembro, een van de meest betrouwbare opties. Deze kunnen ze immers niet vergeten. De armband is waterdicht en kan dus altijd gedragen worden. 
 
De batterij gaat 2 tot 6 dagen mee en zowel de drager als de contactpersonen ontvangen een melding als de batterij bijna leeg is. Het is bovendien mogelijk om via de armband naar de drager te bellen.

Zembro

Contactpersonen ontvangen ook automatisch bericht wanneer de armband voor langere tijd niet gedragen is. Als de zorgbehoevende in paniek is, dan kan hij zelf alarm slaan via de armband
 
In de Zembro app zie je niet alleen waar de senior zich bevindt op het moment dat er een alarmsignaal binnenkomt, maar ook wie van zijn contactpersonen het dichtst in de buurt is. Daarnaast staat er altijd een professional van de Zembro Zorgcentrale klaar om contact op te nemen met de senior als de contactpersonen niet bereikbaar zijn.
 
Lees hier de getuigenissen van gebruikers van het Zembro alarm-armband

Korting op personenalarmen voor senioren

Denk jij dat een PAS hulp kan bieden? Als lid van Partena Ziekenfonds ontvang je korting op verschillende alarmsystemen voor ouderen
 
Daarnaast kan je als mantelzorger ook rekenen op extra steun. Zo bieden we hulp in huis, opvang in een dagcentrum en geven we advies over woningaanpassingen. 

ebook dementie

 

Lees ook

Het verhaal van Ghislaine

2 partners overleefde Ghislaine. Haar eerste echtgenoot stierf aan een hersentumor. De tweede aan longkanker. ‘Daardoor ben ik mij er elke dag heel erg van bewust dat het morgen plots helemaal anders kan zijn.’