18 juni 2021

Partena en OZ worden samen Helan

Vanaf 1 januari 2022 staan Partena en OZ samen achter jou en je gezondheid. Je ziekenfonds krijgt dan een nieuwe naam: Helan. Helan wordt één sterk en onafhankelijk ziekenfonds in Vlaanderen. Vanaf 2022 is Helan jouw ziekenfonds. 

Wat je moet weten over het coronavaccin

De snelheid waarmee het vaccin werd ontwikkeld, de veiligheid, de bijwerkingen, ... het zijn vragen en bezorgdheden die regelmatig opduiken. We verzamelen voor jou de meest betrouwbare informatie over het coronavaccin.

Favorieten

16 juli 2020

Orgaandonor worden in enkele kliks

Je moet niet langer naar het gemeentehuis om je te laten registreren als orgaandonor na overlijden. Sinds 1 juli 2020 kan je dit online in orde brengen via de site www.mijngezondheid.be of via jouw huisarts. Je kan ook beslissen wat er gebeurt met ander lichaamsmateriaal zoals bot of bloedvaten.

Invloed van stress op je spijsvertering

Plankenkoorts, een knappe vrouw of man die je pad kruist, verdriet om een overlijden van een goede vriend(in) … Stress, verliefdheid en intens verdriet zijn totaal verschillende emoties, maar toch hebben ze een gelijkaardig effect op ons maag-darmsysteem. Hoe komt het toch dat onze hersenen zo’n indrukwekkend effect nalaten op onze darmen en vice versa: hoe beïnvloedt de spijsvertering de manier waarop we ons voelen? 

Auteurs in de kijker

Hanne
Gastblogger bij Partena en OZ Ziekenfonds
Alle artikels
Dana d'Hulst
Gastblogger bij Partena en OZ Kinderopvang
Alle artikels

Partena Ziekenfonds luistert altijd!