04 januari 2021

Coronavaccin: wat moet je weten?

De vaccinatiecampagne tegen COVID-19 is gestart in de woonzorgcentra en ziekenhuizen en zal daarna uitgebreid worden naar bepaalde prioriteitsgroepen. Daarna volgt de bredere bevolking. Wie zijn de prioriteitsgroepen? Is het vaccin wel veilig? Waar vind je betrouwbare informatie? We houden je hier graag op de hoogte.

LAATSTE UPDATE: vrijdag 22 januari 2021 - 9u50

Wat weet jij over vaccins? Doe de test!

Vaccins zijn de meest doeltreffende manier om je te beschermen tegen bepaalde ernstige infecties. Wat weet jij over vaccins? Doe de test en kom het te weten. 

Favorieten

Volg de avonturen van je kind op onze jeugdkampen

Een dagje kamp is voor kinderen best wel intensief. Vaak zijn ze ‘s avonds zo uitgeteld dat ze het niet meer uitgebreid kunnen navertellen aan het thuisfront. Daarvoor hebben de organisatoren van Idee Kids een oplossing bedacht: bloggen! 

Invloed van stress op je spijsvertering

Plankenkoorts, een knappe vrouw of man die je pad kruist, verdriet om een overlijden van een goede vriend(in) … Stress, verliefdheid en intens verdriet zijn totaal verschillende emoties, maar toch hebben ze een gelijkaardig effect op ons maag-darmsysteem. Hoe komt het toch dat onze hersenen zo’n indrukwekkend effect nalaten op onze darmen en vice versa: hoe beïnvloedt de spijsvertering de manier waarop we ons voelen? 

Auteurs in de kijker

Dana d'Hulst
Kindbegeleidster Partena Kinderopvang
Alle artikels

Partena Ziekenfonds luistert altijd!

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past!