Nieuwsbericht

Ziekenhuizen beloond als patiënten tevreden zijn

Een deel van de werkingsmiddelen van de ziekenhuizen in ons land is sinds 1 juli 2018 afhankelijk van de zorgkwaliteit en de tevredenheid van de patiënten. Zo wil de overheid de ziekenhuizen aanmoedigen om nog meer in te zetten op kwaliteit in plaats van kwantiteit. 

Hoe tevredener de patiënt, hoe hoger de score

Hoe werkt dit nieuwe systeem? Alle ziekenhuizen krijgen van de overheid een score op 80. Ze kunnen punten verdienen door onder meer patiënten te bevragen na hun opname.

Hoe tevredener de patiënten zijn, hoe hoger het ziekenhuis scoort. Andere criteria hebben te maken met de behandeling van borstkanker en een correct gebruik van antibiotica tijdens operaties. Het is de bedoeling om de lijst met criteria (en het bijhorende budget) in de komende jaren uit te breiden. 

Voorlopig nog fractie van totale budget

Deze aanpassing maakt deel uit van de hervorming van de ziekenhuisfinanciering die Minister van Volksgezondheid Maggie De Block doorvoert. Voorlopig zal wel maar een fractie van het totale budget (ongeveer 6 miljoen euro) afhankelijk worden van zorgkwaliteit en patiënttevredenheid.

Te weinig voor een echte aardverschuiving, maar wel een belangrijke eerste stap!

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena