Nieuwsbericht

Ziekenfonds en zorgverzekering onder één dak

Wat is de zorgverzekering? Iedereen die in Vlaanderen woont en ouder is dan 25 jaar, is verplicht zich bij een zorgkas aan te sluiten en jaarlijks een ledenbijdrage te betalen. Zo draagt iedereen bij aan de Vlaamse Zorgverzekering.

Wat is de zorgverzekering?

Deze Zorgverzekering biedt een maandelijkse tegemoetkoming voor niet-medische kosten aan mensen die zwaar zorgbehoevend zijn of in een rustoord verblijven. De wettelijk verplichte jaarbijdrage bedraagt 50 euro. Wanneer je in aanmerking komt voor een verhoogde tegemoetkoming in de ziekteverzekering, betaal je 25 euro. 

Betaal je deze verplichte bijdrage via een andere zorgkas? Ook Partena kan dit voor jou regelen.

 

Wettelijk verplicht

Zorgverlening werd vroeger amper of niet terugbetaald. Daarom riep de Vlaamse overheid de verplichte Vlaamse zorgverzekering in het leven. Speciaal voor wie zwaar zorgbehoevend is of in een rusthuis woont. Deze zorgverzekering betaalt elke maand een stuk van je niet-medische zorgkosten terug. En verlicht zo de financiële lasten voor je familie.

Zorgverzekering: thuis of in het rusthuis

Of je nu niet-medische zorg krijgt thuis of in een rusthuis, reken op je zorgverzekering voor goede zorgen. Mantelzorg of thuiszorg in huis door familie, vrienden of een thuiszorgdienst of residentiële zorg door professionele zorgverleners in een rusthuis. Pas op: Sluit je jezelf vanaf je 26ste niet aan bij een erkende zorgkas? Dan ben je automatisch aangesloten bij de Vlaamse Zorgkas van de Vlaamse overheid.

3 redenen om te kiezen voor de zorgkas van Partena Ziekenfonds

Partena Ziekenfonds maakt het je graag gemakkelijk. Zo kun je ook je Vlaamse Zorgverzekering via ons betalen.

Voordelen

  1. Eén aanspreekpunt voor zowel het ziekenfonds als de zorgkas.
  2. Onze maatschappelijk werkers zijn specialisten en helpen als je een tegemoetkoming van de Vlaamse Zorgverzekering nodig hebt. Ook onderzoeken zij bij de patiënt thuis of hij/zij in aanmerking komt voor een tegemoetkoming
  3. Voor klanten die recht hebben op een tegemoetkoming, bekijkt onze Sociale Dienstverlening of ze recht hebben op sociale voordelen. Bovendien regelen ze zorg op maat zoals gezinszorg, poetshulp, ergotherapeutisch advies, …

Ontdek waarom kiezen voor Partena Zorgkas een goed idee is

 
Zorgverzekering

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena