Nieuwsbericht

Week van het hart in het teken van therapietrouw

Bijna de helft van de rokers blijft roken na een hartinfarct, 15% van de hartpatiënten neemt de voorgeschreven dosis van z’n geneesmiddel niet, …: er is nog werk aan de preventie van hart- en vaatziekten bij de Belgen. Daarom staat de nieuwe Week van het Hart (van 26/09 tot 2/10) helemaal in het teken van therapietrouw. 

Levensstijl aanpassen

Met 31.000 overlijdens per jaar blijven hart- en vaatziekten de voornaamste doodsoorzaak in ons land. Nochtans kan een gezonde levensstijl het risico op hartproblemen aanzienlijk beperken. Jammer genoeg nemen niet alle Belgen het even nauw met hun gezondheid, zelfs hartpatiënten niet. Bijna 50% van de rokers blijft roken na een infarct of een overbruggingsoperatie, 80% heeft overgewicht, 25% kampt met diabetes, … De Cardiologische Liga wil daarom alle Belgen aanmoedigen om hun levensstijl aan te passen én vol te houden. 

Geneesmiddelen correct nemen

Naast gezond leven moeten sommige mensen ook geneesmiddelen nemen om hun hart te beschermen. Ook hier is therapietrouw essentieel. In België start echter 25% van de patiënten zijn behandeling niet, 15% neemt de voorgeschreven dosis niet en 40% stopt binnen de 12 maanden met de behandeling. Ook op dit vlak pleit de Cardiologische Liga tijdens de Week van het Hart ervoor om de behandeling goed te volgen en het hele jaar vol te houden. 

Meer info

Neem een kijkje op de site van de Cardiologische Liga!

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena