Nieuwsbericht

Week van de valpreventie

In Vlaanderen neemt ongeveer één op de drie 65-plussers een slaapmiddel. In de woonzorgcentra gaat het zelfs om de helft van de bewoners. Nochtans verhoogt die medicatie de kans op een val. Daarom staan slaappillen centraal tijdens de 5e editie van de Week van de Valpreventie van 18 tot en met 24 april 2016.

Alleen voor een korte periode

Veel 65-plussers nemen jaren aan een stuk slaappillen. Zo’n langdurig gebruik brengt heel wat risico’s met zich mee. Vermoeidheid overdag, concentratieverlies, slappe spieren, wazig zicht, …: allemaal gevaren die de kans op een valpartij verdubbelen. 

Daarom legt de Week van de Valpreventie de nadruk op een goede nachtrust zonder slaappillen. Neem je al geruime tijd slaapmedicatie? Bespreek dan met je arts of apotheker of je langzaam kan afbouwen en stoppen.

Blijven bewegen…

Voldoende lichaamsbeweging is essentieel voor een goede nachtrust en dus ook om valpartijen te voorkomen. Daarvoor moet je niet intensief beginnen te sporten. Dagelijks een halfuurtje spelen met de kleinkinderen, lichte huishoudelijke taken doen, wandelen of fietsen is al voldoende. 

Enkele andere tips:

  • Zorg voor voldoende verlichting in huis en voor antislip onder tapijten.
  • Draag aangepast en stevig schoeisel dat de volledige voet omsluit.
  • Laat je ogen regelmatig controleren en draag indien nodig een aangepaste bril.
  • Sta niet te snel op uit bed of uit de zetel om duizeligheid te vermijden.

Meer info

Neem een kijkje op www.valpreventie.be 
Valpreventie thema slaappillen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

De mantelzorger maakt het verschil in iemands leven

De mantelzorger maakt het verschil in iemands leven

Blog 27 januari 2016

Het kan soms snel gaan. Een ziekte, een ongeval, de start van een therapie en een revalidatie kunnen ervoor zorgen dat je plots hulp nodig hebt. Gelukkig zijn er heel wat mensen die de zorg voor die persoon met veel plezier op zich nemen. Mantelzorgers, zoals dat heet. Maar wat als jij er binnenkort eentje wordt?

Nood aan een oogtest?

Nood aan een oogtest?

Blog 7 januari 2016

Net als je jaarlijkse afspraak bij de tandarts, is een bezoek aan de oogarts aan te raden. Want ook je ogen veranderen doorheen de jaren. Wist je dat je bij Partena Ziekenfonds terugbetalingen krijgt voor een nieuwe bril, lenzen of oogcorrectie? Er is ook korting voor Partena-leden bij een hele reeks opticiens.

We helpen je vooruit

We helpen je vooruit

Blog 23 december 2015

Naast een ziekteverzekering biedt een ziekenfonds ook een uitgebreid zorgaanbod aan. Achter dat zorgaanbod schuilt een team van professionele medewerkers waarbij je dagelijks terecht kunt voor advies en dienstverlening afgestemd op jouw persoonlijke situatie. 

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena