Nieuwsbericht

Wat als voeding slecht smaakt door kanker

Voeding met een metaalsmaak, zonder smaak, of met een te sterke smaak: maar liefst 8 op de 10 kankerpatiënten krijgen te maken met smaakveranderingen. Gelukkig vallen die vaak aan te pakken. Daarom ontwikkelde Stichting tegen Kanker een tool met tips en recepten op maat. 

Tips & tricks

Stel dat je misselijk werd kort nadat je de laatste keer je lievelingsgerecht at. Vele kankerpatiënten voelen een afkeer tegenover sommige voeding door de smaakveranderingen ten gevolge van hun ziekte en/of behandeling. Daarom heeft Stichting tegen Kanker een tool ontwikkeld met vele tips & tricks. Zowel algemene adviezen als specifieke tips op maat van de manier waarop de smaak veranderd is. Smaakt alles bijvoorbeeld zuur of eerder bitter? Gaat het om één bepaald voedingsmiddel? Smaakt alles te sterk of net te slap?

Recepten

Stichting tegen Kanker pakt niet enkel uit met een karrenvracht aan tips, maar ook met de nodige recepten om weer met plezier te kunnen eten. Wat dacht je van vegetarische groentecakejes of zalm- en hamwraps? Op www.kanker.be/smaak vind je inspiratie en heel wat informatie.
 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Regeling voor adoptieverlof versterkt sinds 2019

Nieuwsberichten 13 augustus 2019

Sinds 1 januari 2019 is het recht op adoptieverlof flink uitgebreid, zowel voor werknemers als zelfstandigen. Zo hangt de maximumduur niet langer af van de leeftijd van het geadopteerde kind. Elke adoptieouder heeft nu altijd recht op maximaal 6 weken adoptieverlof. De belangrijkste veranderingen in een notendop!

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena