Nieuwsbericht

Wat als... je nog nooit internet hebt gebruikt

Werk zoeken, je gezondheidsgegevens raadplegen, contact met de school van je kinderen, … Het gebeurt allemaal op het internet. Maar wat als je nog nooit online bent geweest? Een film van de Koning Boudewijnstichting (KBS) legt de vinger op de wonde.

Een zoom op digitale uitsluiting

Maar liefst 1 op de 10 mensen tussen 16 en 74 jaar in België heeft nog nooit gebruik gemaakt van het internet. De film ‘Ik kom van een andere planeet’ laat de gevolgen zien van die digitale uitsluiting. Van isolement tot een moeilijke toegang tot gezondheidszorg, onderwijs en werk. Dit probleem treft trouwens niet alleen de meest kwetsbare mensen in onze samenleving. Ook ouderen die geen ervaring hebben met een computer of mensen die nog geen smartphone hebben, komen aan bod in de film.

Bredere aanpak

Deze film kadert in een reeks van acties die de Koning Boudewijnstichting opzet om digitale uitsluiting tegen te gaan. Zo steunt KBS 27 actoren die werken rond digitale inclusie over heel België. De Stichting brengt ook de verantwoordelijken van dergelijke projecten samen om ervaringen te delen en van gedachten te wisselen over deze problematiek.

Meer info!

Bekijk de film op de site van de Koning Boudewijnstichting!

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena