Nieuwsbericht

Wat als alle A's, O's en B's verdwenen

Het is je misschien al opgevallen... In het logo van Partena zijn sinds enkele dagen de a's verdwenen. Ook 'de gezonde reflex' moet eraan geloven. Daar werd de o geschrapt. Waarom? Er is een gemene deler: alle uitgegomde letters staan voor een bloedgroep. En ze zijn van levensbelang.

Elke bloedgroep is broodnodig

Elke dag hebben mensen bloed nodig: na een ongeval, bevalling of operatie bijvoorbeeld. En de cijfers bewijzen het: we kunnen nog meer ons best doen. Want terwijl amper 3% van de Belgische bevolking bloed doneert, is er zo'n 70% van de burgers die het ooit nodig heeft. Er mogen dus nog heel wat A's, B's en O's toegevoegd worden...

Missing Type

Om de aandacht te vestigen op het broodnodige bloed doneren, lanceert het Rode Kruis daarom de campagne Missing Type. Een internationale campagne in 21 landen, om mensen bewust te maken van hun bloedgroep.  In 21 landen verdwenen de letters van de bloedgroepen op alle mogelijke platformen, in de sociale media, in de kranten, van bekende gebouwen… 

Wil jij helpen? 

Elke bloedgroep redt immers levens. Word ook donor

Missing Type Partena deelname

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Volgens 17% van de Belgen gebruikt de dokter 'moeilijke woorden'

Nieuwsberichten 31 mei 2016

Maar liefst 4 op de 10 Belgen geven toe dat ze hun dokter 'niet goed begrijpen'. Met als gevolg dat ze hun behandeling niet altijd juist volgen, niet altijd de voorgeschreven onderzoeken ondergaan en de raad van de dokter minder goed opvolgen! De Onafhankelijke Ziekenfondsen geven de resultaten vrij van een enquête over het vermogen van de Belgen om de uitleg van hun arts te begrijpen.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena