Nieuwsbericht

Vrouwen zijn gevoeliger voor drugs

Meer Belgen komen in het ziekenhuis terecht door druggebruik. In 6 op de 10 gevallen gaat het om vrouwen. Gebruiken ze dan meer drugs dan mannen? Zeker niet, ze blijken vooral veel gevoeliger voor de effecten ervan. Dat schrijft De Standaard, naar aanleiding van nieuwe cijfers van de FOD Volksgezondheid.

Meer ziekenhuisopnames door drugs

In 2016 kwamen 6.361 Belgen in het ziekenhuis terecht met als hoofddiagnose ‘drugsintoxicatie’. Daarbij viel vooral op dat het in 6 op de 10 gevallen om vrouwen ging. Nochtans wijst onderzoek uit dat mannen net meer met drugs experimenteren. De reden voor dat cijfer ligt dus bij de hogere gevoeligheid van vrouwen voor drugs. De effecten ervan wegen zwaarder door bij vrouwen dan bij mannen.

Premenstruele periode is het gevaarlijkst

Vrouwen zijn gemiddeld kleiner dan mannen en ze hebben ook meer vet en minder spieren. Dat verklaart al voor een groot deel waarom ze gevoeliger zijn voor alcohol. Volgens verslavingsarts Frieda Matthys (UZ Brussel) reageren vrouwen ook anders op wat ze drinken, slikken of spuiten, afhankelijk van waar ze zich in hun menstruatiecyclus bevinden. “De gevaarlijkste periode voor drugs is de premenstruele periode. Dan lopen vrouwen het meeste risico op ongewenste effecten”, klinkt het.

Meer info!

Neem een kijkje op www.vad.be en www.druglijn.be!

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena