Nieuwsbericht

“Voordelen vaccinatie rotavirus wegen zwaarder door dan risico’s”

Naar aanleiding van het overlijden van twee zuigelingen raadt de Franse Hoge Gezondheidsraad de vaccinatie tegen het rotavirus af. België volgt dat voorbeeld niet. “De voordelen van de vaccinatie wegen nog altijd zwaarder door dan de risico’s”, klinkt het bij de Hoge Gezondheidsraad (HGR).

Kleine risico’s, grote voordelen

In tegenstelling tot haar Franse tegenhanger raadt de Belgische Hoge Gezondheidsraad de vaccinatie tegen het rotavirus niet af. De risico’s zijn namelijk zeer laag: slechts 1 à 5 op de 100.000 gevaccineerde zuigelingen loopt gevaar door de vaccinatie. Bovendien heeft de vaccinatie een overduidelijk positief effect op het aantal ziekenhuisopnames en het aantal spoedgevallen. Daarnaast heeft de HGR ook vertrouwen in de manier waarop ons medisch systeem de mogelijke risico’s aanpakt. 

Wat is het rotavirus?

Het rotavirus is de belangrijkste oorzaak van maag- en darmontstekingen bij jonge kinderen. Het virus kan onder meer ernstige diarree, braken en koorts veroorzaken. In ons land zijn momenteel twee vaccins tegen het rotavirus beschikbaar: RotaTeq® en Rotarix®. Het onderzoek van recente wetenschappelijke artikels bracht geen verschil in werkzaamheid en/of verschillen in bijwerkingen tussen beide vaccins aan het licht.

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Week van het hart in het teken van therapietrouw

Nieuwsberichten 27 september 2016

Bijna de helft van de rokers blijft roken na een hartinfarct, 15% van de hartpatiënten neemt de voorgeschreven dosis van z’n geneesmiddel niet, …: er is nog werk aan de preventie van hart- en vaatziekten bij de Belgen. Daarom staat de nieuwe Week van het Hart (van 26/09 tot 2/10) helemaal in het teken van therapietrouw. 

Wat als alle A's, O's en B's verdwenen

Wat als alle A's, O's en B's verdwenen

Nieuwsberichten 16 augustus 2016

Het is je misschien al opgevallen... In het logo van Partena zijn sinds enkele dagen de a's verdwenen. Ook 'de gezonde reflex' moet eraan geloven. Daar werd de o geschrapt. Waarom? Er is een gemene deler: alle uitgegomde letters staan voor een bloedgroep. En ze zijn van levensbelang.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena