Nieuwsbericht

Vliegen straks bloedstalen boven ons hoofd

Onze wegen slibben meer en meer dicht. Om medische pakketten vlot te transporteren, kunnen drones in de toekomst een oplossing bieden. De federale overheid investeert alvast in een aantal testvluchten in 2019 tussen ziekenhuizen in Antwerpen.

Bloedstalen, apotheekbereidingen, …

Een systeem om medische pakketten te transporteren op een betrouwbare, ecologische en efficiënte manier, dat is het doel van het project MEDRONA. En daarvoor kijken de initiatiefnemers vooral naar de lucht. Met drones zullen in 2019 een aantal testvluchten volgen om bv. menselijk weefsel, bloed- en urinestalen of apotheekbereidingen vlot te vervoeren tussen de ziekenhuizen in Antwerpen.

Wettelijke goedkeuring

Het project MEDRONA zal specifieke vliegcorridors tussen de Antwerpse ziekenhuizen onderzoeken. Als de testvluchten in 2019 goed verlopen, is het de bedoeling om een wettelijke goedkeuring te krijgen voor dit transportsysteem met drones voor medische doeleinden. "Dankzij deze service zullen ziekenhuizen hun patiënten kwalitatief hoogstaande diensten kunnen blijven aanbieden nu de wegen almaar meer toeslibben", zegt Mikael Shamim, coördinator van het moederproject Helicus Aero.

Meer info!

Neem een kijkje op de site van Belgocontrol!

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Regeling voor adoptieverlof versterkt sinds 2019

Nieuwsberichten 13 augustus 2019

Sinds 1 januari 2019 is het recht op adoptieverlof flink uitgebreid, zowel voor werknemers als zelfstandigen. Zo hangt de maximumduur niet langer af van de leeftijd van het geadopteerde kind. Elke adoptieouder heeft nu altijd recht op maximaal 6 weken adoptieverlof. De belangrijkste veranderingen in een notendop!

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena