Nieuwsbericht

Verpleegkundig specialist met een voet in de praktijk en de andere in de wetenschap

Helemaal nieuw zijn ze niet, maar nu komt er ook een wettelijk kader voor de verpleegkundig specialisten. Maar wat doen ze nu precies? En wat zijn de voordelen van zo’n hooggespecialiseerde verpleegkundige functie?

Breed takenpakket

Er werken vandaag al enkele tientallen verpleegkundig specialisten in ons land, maar met een wettelijk kader wordt die functie nu ook officieel. Verpleegkundig specialisten zullen een breed takenpakket krijgen. Ze zullen verpleegkundige verzorging toedienen, maar ze zullen ook andere opdrachten krijgen. Van bepaalde medische handelingen in nauw overleg met de arts tot het opleiden van andere zorgverleners over de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Verrijking voor verpleegkundig beroep

Met het wettelijke kader kan er nu een duidelijke functie-omschrijving voor verpleegkundig specialisten komen. Goed nieuws voor de patiënten, maar ook voor de verpleegkundigen zelf. De nieuwe functie biedt namelijk extra carrièremogelijkheden voor (toekomstige) verpleegkundigen en betekent dus een verrijking voor het beroep van verpleegkundige.

Meer info!

Neem een kijkje op de site van Minister van Volksgezondheid Maggie De Block!

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Regeling voor adoptieverlof versterkt sinds 2019

Nieuwsberichten 13 augustus 2019

Sinds 1 januari 2019 is het recht op adoptieverlof flink uitgebreid, zowel voor werknemers als zelfstandigen. Zo hangt de maximumduur niet langer af van de leeftijd van het geadopteerde kind. Elke adoptieouder heeft nu altijd recht op maximaal 6 weken adoptieverlof. De belangrijkste veranderingen in een notendop!

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena