Nieuwsbericht

Vereenvoudigde procedure RVV-abonnement bij MIVB

Mensen die de verhoogde verzekeringstegemoetkoming genieten kunnen een tegemoetkoming krijgen bij de aankoop van een MIVB-abonnement. Tot nu toe had je hiervoor een attest van het ziekenfonds nodig. Sinds 24 oktober is de procedure veel eenvoudiger!

Rechtstreeks bij de MIVB 

De verhoogde verzekeringstegemoetkoming geeft mensen met een laag inkomen recht op hogere terugbetalingen van verstrekkingen en raadplegingen bij artsen, goedkopere geneesmiddelen, het derdebetalerssysteem (enkel het remgeld betalen bij een raadpleging) en… voorkeurstarieven voor het openbaar vervoer. Tot voor kort moest je voor een RVV-abonnement in het MIVB-verkooppunt een ziekenfondsattest voorleggen.

Sinds 24 oktober is de procedure eenvoudiger. Vanaf nu controleert de MIVB elke week het statuut van de reizigers met een RVV-abonnement. Als ze nog altijd recht hebben op de verhoogde verzekeringstegemoetkoming, zal hun statuut verlengd worden met een jaar. Vraag je voor het eerst een RVV-abonnement aan? Dan moet je gewoon aan het loket zeggen dat je recht hebt op de verhoogde verzekeringstegemoetkoming. De controle gebeurt online!

Welke tegemoetkomingen? 

Er bestaan drie soorten abonnementen voor personen met recht op de verhoogde verzekeringstegemoetkoming:

  • Maandabonnement van 8,10 euro
  • Jaarabonnement van 85 euro
  • Een jaarabonnement is gratis voor wie ouder is dan 65 jaar

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena