Nieuwsbericht

Verbanden, sondes, … ook in de winkel

Steriele verbanden, sondes, warmtezalven, … kan je vanaf nu ook in de supermarkt en andere winkels kopen. Zo wil de overheid de toegankelijkheid van deze producten verhogen en de prijs doen dalen.

Zelfde criteria

Verschillende buitenlandse voorbeelden tonen het aan: maak medische hulpmiddelen ook beschikbaar buiten de apotheek en de prijs zal zakken. En dat is wat de overheid nu doet, op basis van een Europese verordening uit 2017. Nu mogen ook supermarkten en andere winkels hulpmiddelen als steriele verbanden, sondes, warmtezalven, … verkopen. Ze moeten daarbij natuurlijk voldoen aan dezelfde strenge criteria rond kwaliteit, veiligheid en traceerbaarheid als apothekers.

Belang van de apotheker

De nieuwe regeling geldt voor alle medische hulpmiddelen, maar zal volgens de overheid vooral een verschil maken voor steriele materialen. Heb je een medisch hulpmiddel op voorschrift nodig? Dan moet je dat nog altijd bij de apotheker halen. Dat is belangrijk om de eventuele terugbetaling te ontvangen én deskundig advies te krijgen. Want de informerende rol van de apotheker blijft essentieel.

Meer info!

Neem een kijkje op de site van Minister van Volksgezondheid Maggie De Block!

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena