Nieuwsbericht

Varenicline nu ook bij tweede rookstoppoging terugbetaald

Sinds 1 oktober 2015 geldt een uitbreiding bij de terugbetaling voor CHAMPIX® (varenicline), een geneesmiddel voor de therapeutische ondersteuning bij rookstop. De uitbreiding past in het kader van het sociaal belang van stoppen met roken.

Tweede poging met voorwaarden

Tot voor kort werd de terugbetaling van CHAMPIX® beperkt tot een eerste rookstoppoging. Het gaat om van nicotine afhankelijke patiënten die gemotiveerd zijn om te stoppen met roken en die naast een geneesmiddel ook ondersteunende gedragstherapie volgen. Sinds 1 oktober wordt CHAMPIX® ook terugbetaald aan patiënten die al één keer een terugbetaling  voor varenicline hebben gekregen. 

De terugbetaling wordt dus uitgebreid tot een tweede rookstoppoging.
Er zijn echter wel enkele voorwaarden verbonden aan die tweede terugbetaling. Enkel als de patiënt al één keer een vergoeding heeft gekregen voor varenicline, kan een tweede rookstoppoging worden terugbetaald. De terugbetaling wordt gegeven na akkoord van de adviserend geneesheer en op aanvraag van de behandelde arts.

Daarnaast moet de patiënt:

  • minstens 18 jaar zijn
  • al een proefbehandeling van 14 dagen hebben gevolgd
  • zijn akkoord geven om een ondersteunende gedragstherapie te volgen.

 Stoppen met roken stimuleren

Een klinische studie heeft aangetoond dat varenicline voor een herbehandeling werkt. De uitbreiding van de terugbetaling is onder meer voorgesteld in het kader van het algemeen en sociaal belang van stoppen met roken. En dus om het stoppen met roken te stimuleren.

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena