Nieuwsbericht

Vaccinatie tegen HPV, ook voor jongens

Vanaf het nieuwe schooljaar 2019-2020 kunnen ook jongens in het eerste jaar secundair onderwijs een gratis vaccin tegen het Humaan Papillomavirus (HPV) krijgen. Ouders krijgen hierover alle info via de Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB). 

Op advies van Hoge Gezondheidsraad

Het Humaan Papillomavirus (HPV) veroorzaakt niet alleen baarmoederhalskanker. Ook bij jongens kan HPV leiden tot bv. peniskanker, anuskanker en keelkanker. Er is steeds meer wetenschappelijk bewijs dat een vaccinatie tegen HPV bij jongens ook die kankers kan vermijden. Daarom raadde de Hoge Gezondheidsraad twee jaar geleden al aan om deze vaccinatie ook naar jongens uit te breiden. 

Voor het eerst ook gratis voor jongens

Tijdens het schooljaar 2019-2020 kunnen jongens in het eerste jaar secundair onderwijs (geboren in 2007) nu ook een gratis vaccin krijgen. Dat vaccin is niet verplicht, maar het is wel sterk aangeraden. Ouders moeten sowieso eerst hun toestemming verlenen.

Meer info

Neem een kijkje op de site van het Agentschap Zorg & Gezondheid.

Vaccins terugbetaald bij Partena Ziekenfonds

Is je zoon geboren vóór 2007 en wil je hem laten vaccineren tegen HPV? In dat geval is er geen terugbetaling van de wettelijke ziekteverzekering.Je kunt wel rekenen op een terugbetaling voor vaccins van Partena Ziekenfonds: per aankoop krijg je 80% terugbetaald, met een maximum van 25 euro per jaar.

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena