Nieuwsbericht

UZ Brussel werkt mee aan nieuwe behandeling tegen diabetes type 1

Een onderhuids implantaatje met cellen die insuline produceren. Daarmee wil een nieuw Europees onderzoek diabetes type 1 beter kunnen behandelen. Het UZ Brussel werkt mee aan de studie en de voorlopige resultaten zijn hoopgevend.

Focus op diabetes type 1

Het onderzoek richt zich enkel op mensen met diabetes type 1. In België zijn dat er tussen de 600.000 en 700.000. Deze variant van diabetes komt vooral voor bij kinderen en jongvolwassenen. Hun lichaam maakt onvoldoende insuline aan, waardoor ze hun leven lang insuline moeten spuiten. Anders nemen de cellen onvoldoende suiker op, waardoor het ophoopt in het bloed.

Implantaat onder de huid

Hoe wil het onderzoek mensen met diabetes type 1 nu helpen? Door stamcellen te transplanteren in een implantaatje dat onderhuids wordt aangebracht in de arm. Daar ontwikkelen die cellen zich tot betacellen die insuline produceren en zo de bloedsuikerspiegel mee helpen te normaliseren. Het onderzoek zit nog in de beginfase, maar de eerste resultaten blijken alvast positief.

Meer info!

Neem een kijkje op de site van het UZ Brussel!

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena