Nieuwsbericht

Terugbetaling vruchtbaarheidsbehandeling kankerpatiënten op komst

Een vruchtbaarheidsbehandeling voor kankerpatiënten kost veel geld en van een terugbetaling was lang geen sprake. Na een oproep van Kom op tegen Kanker bevestigt het kabinet van Minister De Block dat zo’n tegemoetkoming in de pijplijn zit.

Invriezen van zaad- of eicellen

Door een ingreep, chemo- of radiotherapie kunnen kankerpatiënten minder vruchtbaar of zelfs onvruchtbaar worden. Hun vruchtbaarheid kan bewaard blijven door zaad- of eicellen in te vriezen, maar dat kost al gauw enkele duizenden euro’s en een terugbetaling bestond tot voor kort niet. Kom op tegen Kanker kaartte dat probleem aan bij Minister van Volksgezondheid Maggie De Block. "Het kan niet door de beugel dat kankerpatiënten financieel moeten opdraaien voor een vruchtbaarheidsbehandeling die het gevolg is van de behandeling van hun ziekte", klinkt het.

Jaarlijks 4 miljoen euro

In een reactie bevestigt het kabinet van Minister De Block dat het geld voor deze terugbetaling wel degelijk opzij gezet is. Het gaat om 4 miljoen euro per jaar. Daarmee zal zowel het verzamelen als het opslaan van eicellen, zaadcellen of eierstokweefsel terugbetaald worden. Dat kan wel enkel in fertiliteitscentra die door het RIZIV erkend zijn. Sinds kort kunnen centra intekenen op de RIZIV-conventie.

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena