Nieuwsbericht

Steden moeten mensen meer aanzetten tot bewegen

Tegen 2030 wonen meer dan 8 op de 10 Europeanen in een stedelijke omgeving. Het is aan die steden om hun inwoners nog meer aan te zetten tot lichaamsbeweging. Die oproep doet de Wereldgezondheidsorganisatie in een nieuwe studie.

Wandelroutes en fietspaden

In de Europese steden is de auto meestal koning. De architectuur is dan ook ontworpen voor snelheden van 50 kilometer per uur. Volgens de WHO moeten de stadsbewoners meer mogelijkheden krijgen om te kiezen voor alternatieve vormen van vervoer. Steden moeten bv. investeren in veilige wandelroutes en fietspaden die gescheiden zijn van het gemotoriseerd verkeer. Ook veiligheid is een belangrijk thema, waarop steden meer moeten inzetten. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen minder vaak naar buiten gaan in buurten die ze als onveilig ervaren. 

Belang van lichaamsbeweging

Het belang van lichaamsbeweging staat als een paal boven water. Regelmatig bewegen beschermt tegen chronische ziektes als diabetes type 2, hart- en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker. Om hun gezondheid op peil te krijgen en te houden, is het dus essentieel dat steden fysieke activiteit bij hun inwoners stimuleren. 

Ik zie je wel zitten...

Heb je wat inspiratie nodig om meer te bewegen? Zoek dan tips op maat op de website van decampagne van Partena Ziekenfonds; Ik zie je wel zitten.

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena