Nieuwsbericht

Slechts 9% Vlaamse jongeren draagt fietshelm

Amper 9% van de Vlaamse jongeren draagt regelmatig een fietshelm. Dat blijkt uit een enquête van mobiliteitsorganisatie VAB en VRT-radiozender MNM.

Onpopulair

Een kwart van de deelnemers aan het onderzoek vindt dat België een onveilig fietsland is. Ze wijzen vooral op drukke snelwegen, slechte fietspaden en een gebrek aan fietspaden. Ondanks die onvrede heeft slechts 23% van de fietsers een fietshelm. En van die 23% dragen 6 op de 10 hem zelden of nooit. Jammer genoeg werkt dat de onpopulariteit van de fietshelm in de hand. 44% van de deelnemers verklaarde nooit een fietshelm te dragen omdat niemand er één draagt. Andere redenen die vaak aangehaald werden, zijn de volgende:
  • Een fietshelm zit niet makkelijk (42%)
  • Een fietshelm is moeilijk op te bergen (42%)
  • Een fietshelm brengt het haar in de war (39%)
  • Een fietshelm is gewoon belachelijk (33%)

Ook zichtbaarheid kan beter

De enquête toonde ook aan dat jongeren niet goed zichtbaar zijn op de fiets. Bijna de helft van de deelnemers (45%) draagt geen fluokledij en 30% gebruikt niet altijd zijn verlichting. Nog een veelzeggend cijfer: 29% geeft toe al eens dronken op zijn of haar fiets te zitten.

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena