Nieuwsbericht

Prijs van de liefde daalt voor personen met een handicap

Heb je als persoon met een handicap recht op een integratietegemoetkoming en ben je gehuwd of woon je samen? Dan is dat financieel in je nadeel, want de inkomsten van je partner tellen mee bij de berekening van je tegemoetkoming. Dat heet de ‘prijs van de liefde’. Er is gelukkig goed nieuws: sinds 1 augustus 2018 is het vrijstellingsbedrag van het inkomen van de partner verhoogd.

Hogere tegemoetkomingen

Bij de berekening van je integratietegemoetkoming houdt de FOD Sociale Zekerheid ook rekening met de inkomsten van je partner. In een notendop: hoe meer je partner verdient, hoe lager je integratietegemoetkoming. Dat vrijstellingsbedrag voor de inkomsten van de partner is sinds 1 augustus echter verhoogd. Concreet: de FOD Sociale Zekerheid zal pas rekening houden met het inkomen van je partner vanaf 39.289,17 euro per jaar. Daarvoor was dat al vanaf 22.450.95 euro. Het gevolg: sommige personen met een handicap zullen een hogere tegemoetkoming krijgen. En anderen die voordien geen recht hadden op zo’n tegemoetkoming, zullen nu wel in aanmerking komen.

Wat moet je doen?

  • Heb je nu al recht op een integratietegemoetkoming en woon je samen? Dan moet je niets doen. Het bedrag van je tegemoetkoming wordt automatisch aangepast aan de nieuwe regels.
  • Werd je aanvraag geweigerd en denk je nu wel in aanmerking te komen voor een integratietegemoetkoming? Dien dan zeker een nieuwe aanvraag in via MyHandicap. Je doet die aanvraag best vóór november 2018.

Meer info

 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena