Nieuwsbericht

Play, pauze, stop

Heeft jouw kind straks een sms-duim, tabletnek of gamepols? Te veel uren per dag op tablet, computer of smartphone bezig zijn, is niet goed voor je gezondheid. De website playpauzestop.be geeft tips voor gezond beeldschermgebruik voor kinderen en jongeren.

Tabletnek, sms-duim en gamepols

Wat als er altijd een beeldscherm tegen je neus zou plakken? Wat als alle tablets aan het plafond zouden hangen? De huidige generatie kinderen groeit op met digitale toestellen en dat blijkt zo stilaan z’n gevolgen te hebben voor hun lichamelijke gezondheid. Een tabletnek, een sms-duim of een gamepols zijn niet langer kwalen waar alleen volwassenen last van hebben. Ook steeds meer kinderen krijgen er al vroegtijdig last van.

Website zorg voor bewust schermgebruik

De de campagne "Play Pauze Stop" van het Provinciaal Veiligheidsinstituut wil daarom 10- tot 14-jarigen (en hun omgeving) confronteren met hun beeldschermgebruik, en zo de strijd aanbinden met kwalen als de de sms-duim, de tabletnek en de gamepols. De website www.playpauzestop.be geeft jongeren en ouders tips en tricks om gezond beeldschermgebruik in de praktijk toe te passen. Scholen kunnen er ook een gratis lespakket bestellen.

​ZNAP en beweeg jij mee? 

Om iemand te helpen met pauzeren, kun je 'znappen'..., want met de ZNAPPER ben jij de baas van de beeldschermen. Zo help je je ouders, broers en zussen om elk half uur een korte, actieve pauze te nemen. Je voorkomt er die pijnlijke sms-duim, tablet-nek of game-pols mee.
 
Ga naar www.playpauzestop.be/znap en kom alles te weten over de ZNAPPER en gezond beeldschermgebruik. Of bekijk het filmpje over znappen
gamepols tabletnek

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena