Nieuwsbericht

Patiëntenrechten: geef je mening

De wet voor de rechten van de patiënt bestaat 15 jaar. Maar ken jij je rechten als patiënt ondertussen? Houden je zorgverleners er voldoende rekening mee? Volstaan die rechten of zijn ze voor verbetering vatbaar? Geef je mening via de enquête van het Vlaams Patiëntenplatform.

Welke rechten?

Goede afspraken maken goede vrienden. Dat geldt ook voor de relatie tussen patiënt en zorgverlener. En daarom bestaat er al sinds 2002 een wet voor de rechten van de patiënt. Zo mag je bv. vrij je zorgverlener kiezen, moet je arts je duidelijk informeren over je gezondheidstoestand, heb je recht op een goed bijgehouden patiëntendossier dat je mag inkijken, …

Deel je ervaringen…

Na 15 jaar is de tijd rijp om deze wet grondig te evalueren. Daarom heeft het Vlaams Patiëntenplatform een anonieme enquête met een twintigtal vragen opgesteld. Tot 31 maart kan je op die manier je ervaringen rond je rechten als patiënt delen. Het invullen duurt slechts 5 minuten. Het Vlaams Patiëntenplatform zal de resultaten bekendmaken op 18 april, de dag van de patiëntenrechten.

Meer info

Vul de enquête in via de site van het Vlaams Patiëntenplatform.

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena