Nieuwsbericht

Partena betaalt Fibricheck app terug

Er bestaan al heel wat apps die je helpen om je gezondheid op te volgen. De nieuwe app Fibricheck helpt je dokter om de gezondheid van patiënten beter op te volgen. Omdat voorkomen beter is dan genezen, zorgt Partena Ziekenfonds voor een terugbetaling.

Fibricheck wordt gebruikt om voorkamerfibrillatie zo snel mogelijk op te sporen. Voorkamerfibrillatie is de meest voorkomende hartritmestoornis, waarbij de hartslag veel te hoog is, vaak meer dan 100 slagen per minuut in rust, en waarbij het hart ook onregelmatig klopt.

Enkel op doktersvoorschrift

De app is enkel verkrijgbaar op voorschrift van de (huis)arts. Je kunt de app installeren op je smartphone en gebruiken met een login die je krijgt van je arts. De app is zeer gebruiksvriendelijk: je legt je vinger op de camera en je hartslag wordt een minuut lang gemeten. Die gegevens worden dan doorgestuurd naar een databank bij je arts.

“Dit is een voorbeeld van hoe een goed doordachte app een arts kan helpen een accurate diagnose te stellen, en de ziekenzorg betaalbaarder en toegankelijker kan maken. We ondersteunen initiatieven om e-health, arts en patiënt dichter bij elkaar te brengen,” zegt Christine Van Daele, directeur gezondheidspromotie van Partena Ziekenfonds.

Tot 30 euro terugbetaling bij Partena

Fibricheck kost 25 euro per maand en wordt momenteel niet terugbetaald door de wettelijke ziekteverzekering.

Partena Ziekenfonds voorziet alvast wel een terugbetaling: tot 30 euro per jaar kun je terugkrijgen voor preventieve onderzoeken zoals deze Fibricheck, met een tegemoetkoming van 10 euro per onderzoek. 

Meer info 

Lees meer over de terugbetaling van preventieve onderzoeken bij Partena Ziekenfonds.

 
Fibricheck app

Gerelateerde categorieën

Preventie

Ontdek meer over Preventie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena