Nieuwsbericht

Parentia een nieuw kinderbijslagfonds

Parentia is de samensmelting van de bestaande kinderbijslagfondsen Partena, Future Generations en Attentia. Deze alliantie gebeurt om het hoofd te kunnen bieden aan de evolutie van het kinderbijslagsysteem in België. 

Binnenkort zal elk Gewest over haar eigen kinderbijslagsysteem beschikken. In Vlaanderen kreeg dit nieuwe systeem de naam 'Groeipakket'. Het kinderbijslagfonds zorgt ervoor dat het kindergeld aan de gezinnen wordt uitbetaald.Tot nu toe lag de keuze van het kinderbijslagfonds bij de werkgever. Binnenkort zullen ouders hun kinderbijslagfonds zelf kunnen kiezen. 

Wat verandert er voor jou, en wanneer?

Keuze kinderbijslagfonds

Al de ouders die hun eerste kindje in 2019 krijgen, zullen hun eigen kinderbijslagfonds zelf kunnen kiezen. Voor de andere ouders zal die keuze pas mogelijk zijn vanaf 2020 in Vlaanderen, 2021 in Wallonië en 2022 in Brussel.

Bedrag kindergeld

  • In Vlaanderen

    Gaat de verandering op 1 januari 2019 in en worden nieuwe bedragen uitbetaald voor de kinderen geboren vanaf 1 januari 2019.
  • In Wallonië

    Gaat de verandering op 1 januari 2020 in en zullen de nieuwe bedragen pas voor de kinderen geboren vanaf 1 januari 2020 uitbetaald worden. Een paar nieuwe regels inzake sociale toeslagen zullen al in 2019 van toepassing zijn.
  • In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

    Gaat het nieuw systeem van start in 2020. Dit systeem zal gelden voor al de kinderen wonend in Brussel, ongeacht hun geboortedatum. 

Parentia, het grootste kinderbijslagfonds 

Parentia is ontstaan uit het samengaan van de kinderbijslagfondsen van Partena, Attentia en Future Generations. Parentia staat in voor de betaling van de kinderbijslag van bijna 700.000 kinderen, en is daarmee het grootste kinderbijslagfonds in Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

Waarom kiezen voor Parentia? 

Dankzij haar expertise zorgt Parentia voor de stipte uitbetaling van jouw kindergeld. Ze staat ook garant voor een vlotte overschakeling van het huidig systeem naar de nieuwe geregionaliseerde systemen. 

 

Begeleiding en nuttige tips

Parentia biedt ouders een optimale begeleiding met betrekking tot alle aspecten van het kindergeld en hun gezinsadministratie. Is jouw dossier administratief in orde en krijg je het kindergeld waar je effectief recht op hebt uitbetaald? Wat zijn je rechten en plichten als ouder? Wat moet je doen en wanneer om jouw toelagen uitbetaald te krijgen? Welke documenten moet je bezorgen en aan wie? Met Parentia krijg je altijd duidelijke antwoorden op jouw vragen, nuttige tips en hulp bij het vervullen van de nodige acties.

Aansluiten bij Parentia?

Ben je al aangesloten (via jouw werkgever) bij het kinderbijslagfonds Partena, Attentia of Future Generations? Dan zal je dossier bij Parentia automatisch overgebracht worden. Jij hoeft hier niets voor te doen. Ben je aangesloten (via jouw werkgever) bij een ander kinderbijslagfonds, maar zou graag bij Parentia aansluiten? Dit kan je doen vanaf 2020 in Vlaanderen, 2021 in Wallonië en 2022 in Brussel. Verwacht je jouw eerste kindje in 2019? Dan kun je meteen bij Parentia aansluiten.

Meer info vind je op www.parentia.be

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Regeling voor adoptieverlof versterkt sinds 2019

Nieuwsberichten 13 augustus 2019

Sinds 1 januari 2019 is het recht op adoptieverlof flink uitgebreid, zowel voor werknemers als zelfstandigen. Zo hangt de maximumduur niet langer af van de leeftijd van het geadopteerde kind. Elke adoptieouder heeft nu altijd recht op maximaal 6 weken adoptieverlof. De belangrijkste veranderingen in een notendop!

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena