Nieuwsbericht

Pact voor toegankelijke en veilige medische hulpmiddelen

De overheid en de industrie van de medische technologie (beMedTech) hebben onlangs een pact gesloten dat moet zorgen voor toegankelijkere en veiligere medische hulpmiddelen. Het gaat zowel om implantaten, scanners, in-vitrotesten als rolstoelen of scalpels.

Nood aan regelgeving

In ons land zijn er zo’n 2 miljoen medische hulpmiddelen waarrond geen echte regelgeving bestaat. Daar moet dit pact een einde aan maken. Op die manier wil de overheid ervoor zorgen dat medische hulpmiddelen veilig, kwaliteitsvol en doeltreffend zijn. En betaalbaarder ook, want het is de bedoeling om de terugbetaling van vergoedbare implantaten en andere hulpmiddelen te verfijnen. Zo komen patiënten onder meer sneller in aanmerking voor de nieuwste technologieën. Voor innovatieve of in-vitrotesten zal het RIZIV tegen 2019 ook een snellere terugbetalingsprocedure uitwerken. 

Investeringen in innovatieve hulpmiddelen

Het pact stimuleert ook investeringen in vernieuwende medische hulpmiddelen. Denk maar aan 3D-printing of mobiele gezondheidsapps. Voor die laatste trekt minister van Volksgezondheid De Block 3,25 miljoen euro uit om apps te testen in proefprojecten. Een jury zal die apps gedurende 6 maanden evalueren om te bekijken of en hoe ze gebruikt kunnen worden in onze gezondheidszorg.

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena