Nieuwsbericht

Op reis: controleer best of je vaccinatie tegen mazelen nodig hebt

Wereldwijd zijn er nog altijd uitbraken van de mazelen, ook in Europa dus. Ga je op vakantie naar het buitenland en ben je niet zeker of je voldoende beschermd bent? Ga dan zeker eens langs bij je huisarts. 

Italië, Duitsland, Roemenië, …

Uitbraken van de mazelen beperken zich niet tot verre bestemmingen als Thailand, Nigeria of Somalië. Ook in Europese landen als Italië, Duitsland en Roemenië komt deze besmettelijke ziekte momenteel veel voor. Er zijn ook kleinere uitbraken gemeld in Frankrijk (Lorraine), Oostenrijk, Bulgarije, Tsjechië en sommige delen van Oekraïne. “Mazelen is zeer besmettelijk, komt vaak voor en kan dodelijke gevolgen hebben. Vaccinatie is dus van groot belang voor wie naar één van deze regio’s gaat”, klinkt het bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG). 

Voor wie precies?

Wie gaat nu best eens langs bij de huisarts alvorens op reis te vertrekken? Het gaat om niet of onvolledig gevaccineerde mensen geboren na 1970 en ongevaccineerde kinderen jonger dan 1 jaar.

Kortom, ben je geboren na 1970 en ben je niet zeker of je volledig gevaccineerd bent tegen de mazelen? Dan laat je je best nog vaccineren voor je vertrekt. Kinderen van jonger dan 1 jaar kunnen dan weer vervroegd gevaccineerd worden vanaf de leeftijd van 6 maanden. Niet via Kind & Gezin, maar via je huisarts of pediater. 

Meer weten? Neem een kijkje op de site van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG)

Terugbetaling

Partena Ziekenfonds betaalt de aankoop van alle soorten vaccins terug. Per aankoop krijg je 80% terugbetaald, met een maximum van 25 euro per jaar. Ontdek je voordeel.

 

 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena