Nieuwsbericht

Nieuwe immunotherapie tegen bloedkanker terugbetaald

Sinds 1 juni 2019 bestaat er een terugbetaling van een nieuwe immunotherapie tegen twee types van bloedkanker. In 2020 zullen zo’n 90 patiënten kunnen rekenen op deze terugbetaling.

Nieuwe hoop voor patiënten

Deze nieuwe immunotherapie wordt terugbetaald voor twee specifieke groepen van patiënten: kinderen en jongvolwassenen met acute lymfatische leukemie en volwassenen met een agressieve vorm van lymfeklierkanker. Het gaat om mensen bij wie een andere behandeling niet of onvoldoende aanslaat. Deze baanbrekende behandeling biedt hen dus nieuwe hoop. Het eerste jaar zullen zo’n 50 patiënten geholpen kunnen worden, in het tweede jaar gaat het om zo’n 90 patiënten.

CAR-T-therapie

Hoe werkt deze nieuwe CAR-T-therapie precies? Het is een gentherapie, waarbij cellen van een kankerpatiënt worden afgenomen, genetisch worden aangepast en dan opnieuw worden toegediend. Het onderzoek naar deze nieuwe therapie is bovendien nog volop aan de gang. In de toekomst zullen wellicht dus nog meer kankerpatiënten geholpen kunnen worden met CAR-T-therapie.

Meer info

Neem een kijkje op de site van Minister van Volksgezondheid Maggie De Block.

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Regeling voor adoptieverlof versterkt sinds 2019

Nieuwsberichten 13 augustus 2019

Sinds 1 januari 2019 is het recht op adoptieverlof flink uitgebreid, zowel voor werknemers als zelfstandigen. Zo hangt de maximumduur niet langer af van de leeftijd van het geadopteerde kind. Elke adoptieouder heeft nu altijd recht op maximaal 6 weken adoptieverlof. De belangrijkste veranderingen in een notendop!

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena