Nieuwsbericht

Nieuw partnerschap voor een betere mondgezondheid van kwetsbare mensen

Het gaat niet goed met de mondgezondheid van zorgbehoevende ouderen, personen met een beperking, … Een nieuw partnerschap gaat daarom een beter mondzorgbeleid voor kwetsbare mensen uitwerken. 

Verschillende partners

De Vlaamse beroepsverenigingen van tandartsen en de universiteiten van Leuven en Gent slaan de handen in elkaar voor een betere en toegankelijkere mondzorg voor kwetsbare mensen in onze samenleving. Het doel is om met verschillende acties hun mondgezondheid te verbeteren, hen vlotter tot bij de tandarts te krijgen en de organisatie van de mondzorg voor deze groepen te verbeteren. Geen overbodige luxe, want een goede mondgezondheid is een belangrijke voorwaarde voor een goede algemene gezondheid.

Welke acties?

Er komt een geactualiseerd aanbod van informatie en praktische hulpmiddelen voor het brede publiek, maar ook voor de media, de beleidsmakers en specifieke doelgroepen. Daarnaast zullen de partners zich ook bezighouden met een betere gegevensuitwisseling tussen tandartsen, Kind en Gezin en de CLB’s. Ook vroegere initiatieven voor preventieve mondzorg zullen verder geïmplementeerd worden.

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Vier op tien stelt tandzorg uit wegens te duur

Nieuwsberichten 7 november 2017

Uit onderzoek van Partena Ziekenfonds blijkt dat maar liefst 4 op 10 ondervraagden tandzorg uitstelt uit schrik voor de hoge kosten. Steeds meer mensen nemen daarom een tandverzekering. Wie wel een tandverzekering heeft, laat dan weer vaak zorgen uitvoeren die hij of zij anders uit zou stellen. 

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena