Nieuwsbericht

Nieuw getuigschrift voor arbeidsongeschiktheid

Vanaf 1 januari is er een nieuw getuigschrift voor wie arbeidsongeschikt is, of een zogenaamd ‘document vertrouwelijk’. 

De behandelende arts zal op het nieuwe getuigschrift de oorzaak van de arbeidsongeschiktheid uitgebreider toelichten. En hij of zij moet er een begin- en einddatum op noteren. Tijdens je arbeidsongeschiktheid kan de adviserend geneesheer van het ziekenfonds je op die manier beter raad geven en je helpen om de draad weer op te pikken.

Zicht op je gezondheid, en je werksituatie

Je arts baseert zich voor de einddatum van je arbeidsongeschiktheid op de aard van je ziekte, maar kijkt ook naar de gevolgen van je arbeidsongeschiktheid op je beroepsactiviteit. Uiteraard is de einddatum een schatting. Mocht je vroeger kunnen gaan werken, dan kun je dat, na overleg met je huisarts en/of arbeidsgeneesheer, zeker overwegen.  

Geef arbeidsongeschiktheid snel aan

Word je arbeidsongeschikt, stuur dan je aangifte van arbeidsongeschiktheid zo snel mogelijk, binnen de vast gelegde termijnen, naar je ziekenfonds. Alleen zo kun je een volledige uitkering krijgen. 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena