Nieuwsbericht

Neussprays zowel met als zonder voorschrift

Onlangs besliste de overheid om neussprays met corticoïden vrij verkrijgbaar te maken, dus zonder voorschrift van de arts. Na kritiek op deze maatregel vanwege de hogere prijs krijgen deze neussprays nu een dubbel statuut: ze zullen zowel met als zonder voorschrift verkrijgbaar zijn.

Duurder bij vrije verkoop

Momenteel zijn neussprays met corticoïden enkel verkrijgbaar op voorschrift. De patiënt krijgt dus een (gedeeltelijke) terugbetaling van het ziekenfonds. De overheid besliste onlangs echter om ze vrij verkrijgbaar te maken, waardoor de kostprijs volledig op rekening van de patiënt komt. Dat zorgde voor kritiek, onder meer bij patiënten die de sprays chronisch moeten gebruiken. Ze vreesden dat, door de afschaffing van de terugbetaling, hun gebruik van deze sprays hen veel geld zou kosten.

Dubbel statuut

De overheid beslist nu om deze neussprays een dubbel statuut te geven. Kortom, ze zullen zowel vrij te koop zijn als met een voorschrift. In dat laatste geval kan een chronische patiënt dus nog een terugbetaling krijgen, al zal hij wel iets meer remgeld moeten betalen. De neussprays vallen wel onder de maximumfactuur, waardoor mensen met hoge gezondheidskosten beschermd worden. Deze wijzigingen moeten wel nog uitgewerkt en gepubliceerd worden. Minister van Volksgezondheid De Block verwacht dat de neussprays met corticoïden in de 2e helft van 2017 vrij verkrijgbaar zullen worden.

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena