Nieuwsbericht

My Handicap: online portaal voor eenvoudigere aanvragen voor personen met een handicap

Van 20 pagina’s papier naar een gesprekje van 20 minuten: via het online portaal My Handicap gebeuren aanvragen voor personen met een handicap voortaan een pak sneller en eenvoudiger. Een win-winsituatie voor zowel personen met een handicap, artsen als de FOD Sociale Zekerheid. 


Zelf handicap laten erkennen

Om een handicap te laten erkennen, moest je vroeger naar het gemeentehuis om 20 pagina’s aan papieren formulieren op te halen. Dat is dankzij My Handicap verleden tijd. Nu kan je met je eID en je pincode zelf je handicap online laten erkennen. Bovendien kan je je daarvoor laten bijstaan door familie, vrienden of een medewerker van je ziekenfonds, gemeente of OCMW. Een gesprekje van 20 minuten is daarvoor voldoende. Zo verandert een complex administratief proces naar een toegankelijk sociaal proces. Intussen zijn er al 30.200 aanvragen ingediend via die nieuwe procedure.

Medische gegevens van arts naar overheid

Ook voor artsen en de FOD Sociale Zekerheid vergt My Handicap minder papierwerk. Artsen kunnen medische gegevens op dit portaal bv. veilig, eenvoudig en snel delen met de FOD Sociale Zekerheid via het elektronisch medisch dossier. Zo moet de overheid minder zelf op zoek naar informatie en verloopt de procedure sneller, namelijk van 4 maanden naar ongeveer 30 dagen. 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena