Nieuwsbericht

Mondzorgtraject: wie niet jaarlijks naar tandarts gaat, betaalt meer remgeld

Sinds 1 juli 2016 is het mondzorgtraject van kracht. Mensen die niet jaarlijks naar de tandarts gaan moeten meer remgeld betalen dan mensen die dat wel doen. Die maatregel moet mensen stimuleren om regelmatig hun gebit te laten controleren.

Wat houdt de maatregel precies in?

Sinds 1 juli 2016 moeten meerderjarige personen die niet de verhoogde verzekeringstegemoetkoming (RVV) genieten meer remgeld betalen als ze niet minstens één keer per jaar naar de tandarts gaan. Voor wie in 2015 wel bij de tandarts is langsgegaan, verhoogt het remgeld niet. Let wel, het gaat hierbij niet om preventieve verzorging, raadplegingen en orthodontische verstrekkingen. Een voorbeeld:

  • Iemand die WEL is langsgegaan bij zijn tandarts in 2015 en in 2016 teruggaat om een tand te laten trekken, betaalt 9 euro remgeld (de ziekteverzekering betaalt 19,26 euro terug)
  • Iemand die NIET is langsgegaan bij zijn tandarts in 2015 en in 2016 een tand laat trekken, betaalt 9 euro remgeld + een supplement van 9 euro (de ziekteverzekering betaalt 10,26 euro terug)

Belangrijk: vanaf 1 januari 2017 (streefdatum) geldt deze maatregel ook voor mensen die de verhoogde tegemoetkoming genieten.

Belang van preventie

Deze maatregel moet mensen bewust maken van het belang van het jaarlijkse tandartsbezoek. Om het gebit gezond te houden, is het namelijk essentieel om minstens één keer per jaar bij de tandarts langs te gaan. 

Meer info!

Ontdek onze brochure 7 richtlijnen voor gezonde tanden!


Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena