Nieuwsbericht

Mondhygiënist kan binnenkort de tandarts bijstaan

Wie een afspraak bij de tandarts wil, kan soms lang wachten. De mondhygiënist, een nieuw paramedisch beroep, moet de mond- en tandzorg toegankelijker maken. Momenteel volgen zo’n 350 studenten de opleiding en in 2019 zullen de eerste mondhygiënisten afstuderen.

Wat mag de mondhygiënist doen?

Tandartsen kunnen wel wat hulp gebruiken. Mondhygiënisten zullen daarom enkele preventieve handelingen zelfstandig kunnen uitvoeren: evalueren van de mondhygiëne, mondzorgadvies geven, opstellen van een preventief zorgplan, reinigen van de tanden, … Daarnaast mogen ze in opdracht van de tandarts ook enkele voorbereidende, preventieve handelingen doen: verwijderen van tandsteen of hechtingen, polijsten van het tandworteloppervlak, bedienen van medische beeldvormingsapparaten, …

Betere toegang tot mond- en tandzorg 

Mondhygiënisten moeten niet alleen de wachttijden bij de tandarts verkorten. Ze kunnen ook langsgaan bij kwetsbare ouderen in een woonzorgcentrum of mindervalide personen in instellingen. Zo dragen ze bij een tot een betere toegang tot mond- en tandzorg. Momenteel volgen al 350 studenten de bacheloropleiding tot mondhygiënist en in 2019 zullen de eerste mondhygiënisten afstuderen.

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena