Nieuwsbericht

Middel tegen obesitas verkleint ook kans op diabetes type twee

Liraglutide, het is een middel dat zijn nut al bewezen heeft in de strijd tegen obesitas. Een internationaal team van onderzoekers heeft nu ontdekt dat het ook de kans op de ontwikkeling van diabetes type 2 kan verlagen. Dat stond te lezen in het medische tijdschrift The Lancet. 

In combinatie met sport en aangepast voedingspatroon

Een dagelijkse injectie met liraglutide, in combinatie met een dieet en meer lichaamsbeweging. Dat is een behandeling die gewichtsverlies stimuleert, want dit middel gaat in interactie met het deel van onze hersenen dat onze eetlust en energie-inname controleert. Uit deze nieuwe studie blijkt nu dat dezelfde behandeling ook de kans op diabetes type 2 verlaagt. Het risico daalde zelfs met 80% over een periode van slechts 3 jaar.

Nieuwe therapeutische aanpak?

Ook onderzoekers van de Universiteit van Antwerpen werkten mee aan dit grootschalige onderzoek. “Patiënten uit 27 landen namen deel. De helft kreeg 160 weken lang dagelijks een dosis liraglutide, de andere helft een placebo”, zegt Luc Van Gaal, diensthoofd Endocrinologie aan het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Op basis van hun bevindingen ijveren de onderzoekers ervoor om liraglutide ook als therapeutische aanpak voor prediabetes te gebruiken.

Meer info

Neem een kijkje op de site van de UAntwerpen!

 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Regeling voor adoptieverlof versterkt sinds 2019

Nieuwsberichten 13 augustus 2019

Sinds 1 januari 2019 is het recht op adoptieverlof flink uitgebreid, zowel voor werknemers als zelfstandigen. Zo hangt de maximumduur niet langer af van de leeftijd van het geadopteerde kind. Elke adoptieouder heeft nu altijd recht op maximaal 6 weken adoptieverlof. De belangrijkste veranderingen in een notendop!

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena