Nieuwsbericht

Meer plantaardige voeding, een besparing van een miljard euro?

Als 1 op de 10 Belgen meer plantaardige voeding zou eten, kan dat de overheid op 20 jaar tijd bijna 1,3 miljard euro uitsparen. Dat blijkt uit een analyse van gezondheidseconoom Lieven Annemans.

Extra gezonde levensjaren

Er bestaan al veel studies over de positieve invloed van plantaardige voeding op onder meer diabetes en hartziektes. Gezondheidseconoom Lieven Annemans analyseerde de wetenschappelijke literatuur over dit onderwerp en kwam tot een opmerkelijke vaststelling: als 10% van de Belgen overschakelt op een plantaardiger voedingspatroon, levert dat per duizend mensen 200 extra gezonde levensjaren op 20 jaar tijd op. Al die gezonde levensjaren zorgen op hun beurt voor een besparing van maar liefst 1,3 miljard euro. 

Max. 1/3 van dierlijke oorsprong

Een plantaardiger voedingspatroon betekent niet dat we met z’n allen vegetariër of veganist moeten worden. Het is voldoende om ervoor te zorgen dat maximaal een derde van wat we eten van dierlijke oorsprong is (bv. vlees, melk, kaas, …). De andere voeding moet plantaardig zijn: noten, zaden, peulvruchten, groenten, soja, olijfolie, … Met een dergelijk voedingspatroon daalt volgens Annemans het risico op diabetes met een kwart en de kans op borstkanker en een hersenbloeding met een derde. 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Gezond eten start met gezond winkelen

Gezond eten start met gezond winkelen

Nieuwsberichten 19 april 2019

Carrefour en Partena Ziekenfonds geven gratis voedingsadvies via diëtisten in de winkel. Wie gezond wil eten, moet ook de juiste aankopen doen. Maar daar wringt het schoentje, want er bestaan veel misvattingen over wat nu juist gezonde voeding is. Om dit aan te pakken, lanceren Carrefour en Partena Ziekenfonds samen een actiemaand. Elke zaterdag in mei kunnen klanten samen met een erkend diëtist hun winkelkarretje vullen.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena