Nieuwsbericht

Meer duidelijkheid over rol van podologen

Podologen houden zich vooral bezig met de verzorging van de voeten, maar wat doen ze nu precies? Dankzij een nieuw Koninklijk Besluit komt er nu meer duidelijkheid over hun exacte rol. Goed nieuws voor de podologen zelf én de patiënten.

Garantie op goede verzorging

Het nieuwe Koninklijke Besluit breidt het aantal medische handelingen uit die podologen moeten uitvoeren. De handelingen die al waren opgenomen, worden ook duidelijker geformuleerd. Zo krijgen podologen meer duidelijkheid over hun precieze rol. En de patiënt krijgt dan weer de garantie dat hij behandeld wordt door een goed opgeleide podoloog. In ons land zijn momenteel 600 podologen aan de slag, maar door het succes van de 3-jarige opleiding zal dat aantal de komende jaren wellicht stijgen. 

Wat doen podologen?

Podologen houden zich vooral bezig met preventieve voetzorg bij risicopatiënten. Denk maar aan de behandeling van voetletsels bij mensen met diabetes en reuma. Ze werken vooral op doorverwijzing van een arts, maar ze kunnen ook een aantal handelingen autonoom stellen. Het gaat dan onder meer om het vervaardigen, afleveren en herstellen van podologische zolen. 

Meer info!

Neem een kijkje op www.podonet.be.

Ontdek meer over Ziekte en verzorging

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena