Nieuwsbericht

Meer dan 4 op de 10 mensen in armoede hebben chronische ziekte

Leven in armoede heeft een grote impact op de gezondheid. Uit de nieuwste cijfers van Statbel blijkt dat meer dan 4 op de 10 mensen in armoede een chronische ziekte hebben. 1 op de 5 is bovendien het laatste jaar niet naar een arts geweest.

Meer chronische gezondheidsproblemen

Ongeveer 5% van de Belgische bevolking leefde in armoede in 2017. De gevolgen voor de gezondheid zijn groot, zo blijkt uit een enquête van Statbel bij 6.000 Belgische gezinnen. Zo blijkt dat meer dan 4 op de 10 mensen in  armoede een chronische ziekte hebben, tegenover 24% bij de rest van de bevolking. Ook de levensstijl verschilt aanzienlijk. Mensen in armoede eten bv. minder fruit. 37% van hen eet elke dag fruit, tegenover 65% van de mensen die niet in armoede leven. Voor groenten gaat het respectievelijk om 52% en 85%.

Gezondheidszorg uitstellen om financiële redenen

De enquête toont ook duidelijk aan dat mensen in armoede vaak gezondheidszorg uitstellen om financiële redenen. 25% stelde gezondheidszorg uit en 32% tandzorg, terwijl die verzorging nodig was. Bij mensen die niet in armoede leven, gaat het om respectievelijk 1% en 4%. 1 op de 5 mensen in armoede is het laatste jaar dan ook niet naar een dokter geweest en meer dan de helft niet naar een tandarts. 8 op de 10 zien de kosten van geneesmiddelen ook als een middelmatige tot aanzienlijke financiële last.

Meer info!

Neem een kijkje op de site van Statbel!

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Regeling voor adoptieverlof versterkt sinds 2019

Nieuwsberichten 13 augustus 2019

Sinds 1 januari 2019 is het recht op adoptieverlof flink uitgebreid, zowel voor werknemers als zelfstandigen. Zo hangt de maximumduur niet langer af van de leeftijd van het geadopteerde kind. Elke adoptieouder heeft nu altijd recht op maximaal 6 weken adoptieverlof. De belangrijkste veranderingen in een notendop!

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena