Nieuwsbericht

Meer aandacht voor dementie in opleiding artsen

Tegen 2050 zal het aantal dementiegevallen verdrievoudigen. Bovendien wordt slechts 20% à 50% van de gevallen vastgesteld, en dan vaak nog te laat. De Hoge Gezondheidsraad pleit daarom voor meer aandacht voor deze ziekte tijdens de opleiding van artsen en andere zorgverleners.

Levenslang leren over dementie

Symptomen leren herkennen, de verschillende behandelingen, …: het is belangrijk dat artsen en andere zorgverleners goed op de hoogte zijn over de verschillende aspecten van dementie. De ziekte is namelijk een complex probleem met een impact op menselijk, maatschappelijk en ethisch vlak. Volgens de Hoge Gezondheidsraad moeten er daarom dementieopleidingen komen. Het is beter om levenslang te leren over de ziekte dan een eenmalige cursus van één dag te volgen. Zo kunnen artsen en andere zorgverleners vroegtijdige dementie sneller herkennen en de best mogelijke verzorging bieden.

Ook voor het grote publiek…

Niet alleen artsen moeten goed geïnformeerd zijn over dementie. De Hoge Gezondheidsraad beklemtoont dat de hele samenleving een goed beeld moet hebben over de ziekte. Op die manier kan ook de naaste omgeving van een patiënt de signalen tijdig herkennen. Die sensibilisering is ook belangrijk om de frequente stigmatisering van mensen met dementie tegen te gaan. 

Meer info!

Neem een kijkje op de site van de Hoge Gezondheidsraad.


Ontdek meer over Ziekte en verzorging

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena