Nieuwsbericht

Maart is dikkedarmkankermaand. Doe jij ook mee?

Sinds 2013 krijgen alle mannen en vrouwen van 56 tot en met 74 jaar een uitnodiging in de bus om mee te doen met het bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker. De hele sensibiliseringscampagne steekt nu in een nieuw kleedje. Bovendien staat internationaal de maand maart in het teken van de strijd tegen darmkanker.

De maand maart staat internationaal voor de maand van de strijd tegen dikkedarmkanker. Naar aanleiding van deze maand wordt onder meer de stoelgangtest gepromoot. De test kan de kanker immers in een vroeg stadia opsporen. En hoe vroeger de diagnose, hoe groter de kans op een volledig herstel.

De stoelgangtest. Wij doen het. En wat doe jij?

Zo luidt de slogan van de nieuwe campagne over het bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker. Om de 2 jaar krijgen mensen van 56 tot en met 74 jaar een uitnodigingspakket met de post. Dat bevat een brief met een deelnameformulier, een folder en een afnameset met gebruiksaanwijzing. De test spoort bloed op in je stoelgang dat met het blote oog niet te zien is. Blijkt er meer bloed aanwezig te zijn dan normaal? Dan betekent dat nog niet dat er sprake is van kanker, maar de huisarts zal je wel doorverwijzen naar een specialist voor verder onderzoek.

Alle gegevens op My Health Viewer

Wil je weten wanneer je laatst deelnam aan dit bevolkingsonderzoek? Of wat de resultaten waren? Dat kan je allemaal opzoeken via My Health Viewer. Alle gegevens staan er weergegeven per jaar per bevolkingsonderzoek. Je moet enkel eerst je geïnformeerde toestemming geven en daarna deze handige tool installeren met je elektronische identiteitskaart, pincode en kaartlezer. Een handleiding en een leidraad bij het geven van je geïnformeerde toestemming vind je hier.


Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Week van het hart in het teken van therapietrouw

Nieuwsberichten 27 september 2016

Bijna de helft van de rokers blijft roken na een hartinfarct, 15% van de hartpatiënten neemt de voorgeschreven dosis van z’n geneesmiddel niet, …: er is nog werk aan de preventie van hart- en vaatziekten bij de Belgen. Daarom staat de nieuwe Week van het Hart (van 26/09 tot 2/10) helemaal in het teken van therapietrouw. 

Wat als alle A's, O's en B's verdwenen

Wat als alle A's, O's en B's verdwenen

Nieuwsberichten 16 augustus 2016

Het is je misschien al opgevallen... In het logo van Partena zijn sinds enkele dagen de a's verdwenen. Ook 'de gezonde reflex' moet eraan geloven. Daar werd de o geschrapt. Waarom? Er is een gemene deler: alle uitgegomde letters staan voor een bloedgroep. En ze zijn van levensbelang.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena