Nieuwsbericht

Maar 1 op de 2 Belgen kent het humaan papillomavirus

De Belgen zijn niet goed op de hoogte over het humaan papillomavirus (HPV). Slechts 1 op de 2 landgenoten weet wat HPV is en heel wat Belgen onderschatten de risico’s van deze groep virussen. Dat blijkt uit een onderzoek bij 1.000 Belgen in opdracht van MSD.

Allesbehalve zeldzaam

Slechts de helft van de Belgen weet wat het humaan papillomavirus is. Even opvallend is ook dat hetzelfde percentage denkt dat het om een zeldzaam virus gaat. Het tegendeel is namelijk waar: naar schatting komt tot 80% van de seksueel actieve volwassenen minstens één keer in aanraking met een variant van het virus. Daarnaast is slechts 44% zich ervan bewust dat het HPV-vaccin kanker kan voorkomen en associëren de meeste Belgen HPV alleen met baarmoederhalskanker. Nochtans kan HPV bij jongens bv. ook keel-, anus- en peniskanker veroorzaken.

Ook voor jongens

De Hoge Gezondheidsraad raadde twee jaar geleden al de uitbreiding van de HPV-vaccinatie naar jongens aan. Volgens een recente studie van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) zou die uitbreiding ook kosteneffectief zijn. Ondertussen hebben de Vlaamse en Franse Gemeenschap beslist om de HPV-vaccinatie uit te breiden naar jongens vanaf september 2019.

Meer info!

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Regeling voor adoptieverlof versterkt sinds 2019

Nieuwsberichten 13 augustus 2019

Sinds 1 januari 2019 is het recht op adoptieverlof flink uitgebreid, zowel voor werknemers als zelfstandigen. Zo hangt de maximumduur niet langer af van de leeftijd van het geadopteerde kind. Elke adoptieouder heeft nu altijd recht op maximaal 6 weken adoptieverlof. De belangrijkste veranderingen in een notendop!

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena