Nieuwsbericht

Lawaai is slecht voor onze oren en onze gezondheid in het algemeen

Niet alleen luchtvervuiling is slecht voor onze gezondheid. Er bestaat ook zoiets als ‘geluidsvervuiling’. In een nieuw rapport waarschuwt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voor de risico’s van de blootstelling aan omgevingsgeluid.

Van hart- en vaatziekten tot psychische aandoeningen

Stoor je je aan het voortdurende gezoem van rijdende auto’s? Of aan overvliegende vliegtuigen of het constante geblaf van de hond van de buren? Dat kan schadelijk zijn voor je gezondheid. In een nieuw rapport waarschuwt de Wereldgezondheidsorganisatie dat een te grote blootstelling aan omgevingsgeluid kan leiden tot chronische stress, hart- en vaatziekten en zelfs psychische aandoeningen en diabetes. Als we lang geconfronteerd worden met een geluid dat we als storend ervaren, verhoogt namelijk onze bloeddruk en vernauwen onze aders. Volgens de WHO zorgt wegverkeer voor het grootste risico op gezondheidsproblemen.

Minder geluid: hoe?

  • Reglementering rond minder geluid: bv. zoals enkel het gras afrijden op bepaalde dagen, auto-ontwerpers normen opleggen om het lawaai van auto’s naar beneden te krijgen, …
  • Geluidswerende schermen: de welbekende schermen langs de autostrades die het geluid van wagens ‘tegenhouden’, zodat de omwonenden er minder last van hebben.
  • Preventiecampagnes: meer sensibiliseren rond het belang van gehoorbescherming.
  • Zoveel mogelijk constant lawaai vermijden: als het toch niet anders kan, is het belangrijk om oordoppen op maat te laten maken.

Meer info!

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Regeling voor adoptieverlof versterkt sinds 2019

Nieuwsberichten 13 augustus 2019

Sinds 1 januari 2019 is het recht op adoptieverlof flink uitgebreid, zowel voor werknemers als zelfstandigen. Zo hangt de maximumduur niet langer af van de leeftijd van het geadopteerde kind. Elke adoptieouder heeft nu altijd recht op maximaal 6 weken adoptieverlof. De belangrijkste veranderingen in een notendop!

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena