Nieuwsbericht

Laat griep deze winter in de kou staan

Elke winter velt de griep 1 op de 10 Vlamingen. Nochtans volstaat een eenvoudig prikje om je te beschermen tegen de Koning der winterkwalen. 

Welke risicogroepen?

Voor de meesten onder ons betekent de griep een weekje uitzieken. Bij ongeveer 10% van de grieppatiënten treden echter complicaties op, vooral aan de luchtwegen. De meest voorkomende complicatie is een longontsteking, die kan leiden tot een ziekenhuisopname of zelfs een overlijden. Daarom is het erg belangrijk dat de volgende risicogroepen zich laten vaccineren:

  • 65-plussers
  • Zwangere vrouwen (in het 2e of 3e trimester van hun zwangerschap)
  • Chronisch zieken
  • Iedereen die opgenomen is in het ziekenhuis of in een woonzorgcentrum
  • Iedereen die werkt in de zorgsector
  • Iedereen die vaak in contact komt met bovenstaande risicogroepen

Hoeveel kost het?

De meeste griepvaccins kosten tussen de 10 en 12 euro. Behoor je echter tot een van de bovenstaande risicogroepen? Dan krijg je een gedeeltelijke wettelijke terugbetaling en betaal je slechts 6 euro. Leden van Partena Ziekenfonds kunnen daarnaast een terugbetaling aanvragen van 80% van het remgeld (tot max. 25 euro/ per persoon). Voor wie in een woonzorgcentrum woont, is het vaccin zelfs helemaal gratis. Je laat je best vaccineren tussen half oktober en half november. 

Meer info

 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Preventie

Ontdek meer over Preventie

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Bescherm jezelf met een vaccin

Bescherm jezelf met een vaccin

Blog 13 oktober 2015

Tegen sommige ziektes kun je je wapenen met een vaccin. Bij een vaccinatie wordt een virus of bacterie in verzwakte vorm toegediend. Het lichaam reageert daarop door beschermende antistoffen te produceren. Daardoor ben je minder vatbaar voor die ziektekiemen. Welke vaccinaties of inentingen laat je best opvolgen door je arts?

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena