Nieuwsbericht

Kankercounteren.be: nieuwe site voor jongeren met kanker

Je bent jong en je krijgt te horen dat je kanker hebt. Wat nu? Wat met school, die kinderwens of de drang naar een eigen stek? Om jongeren met kanker te ondersteunen, lanceert Kom op tegen Kanker de website kankercounteren.be.

Kanker bij jongeren is gelukkig eerder zeldzaam. In 2013 kregen 941 jongeren tussen 15 en 29 jaar de diagnose te horen. Het gaat om een heel kwetsbare groep met specifieke problemen. Wat met hun studies? Hoe moet je solliciteren na kanker? Ze moeten hun leven noodgedwongen op pauze zetten, terwijl hun leeftijdsgenoten afstuderen en hun vleugels uitslaan. Aangezien jongeren met kanker vaak nergens terecht kunnen met deze problemen, creëerde Kom op tegen Kanker de site kankercounteren.be.

Online steun vinden

Op deze site vinden jongeren met kanker tal van getuigenissen van lotgenoten. Ze kunnen ook zelf op een forum hun eigen ervaringen delen. Zo vormt kankercounteren.be een online gemeenschap, afgestemd op de leefwereld van jongvolwassenen. “Zo vinden ze de veerkracht om met hun ziekte om te gaan”, aldus Veerle Opdebeeck, jongerencoördinator bij Kom op tegen Kanker.

Meer info?

Neem een kijkje op www.kankercounteren.be.

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena